Reseplanering Sydafrika. | Planning for South Africa trip.

Här ser ni vår resa som vi precis har planerat! Vi åker först till (1) Durban och stannar där några dagar hos våra vänner Andrea & Jaco, som också åker med upp till (2) Ponta Malogane i Mozambique några dagar, sedan förmodligen tillbaka till Durban för att fylla på matförråd och packa bilarna för att åka till (3) Nambiti Private Game Reserve där vi stannar i en vecka, tjohoo!! Därefter åker vi till (4) Johannesburg, där Keith jobbar och flyger därifrån till (5) Kapstaden, där vi stannar i en hel vecka. En fantastisk mix av städer, stränder och savann! Skall bli så kul!! 

Here you can see our trip that we have now planned! We will start in (1) Durban where we will stay for a couple of days with our friends Andrea & Jaco, who will then also come with us up to (2) Ponta Malogane in Mozambique for a couple of days, then we will head back to Durban to fill up with food supplies for a week at (3) Nambiti Private Game Reserve. Then we go to (4)Johannesburg, where Keith is working, and from there we will fly to (5) Cape Town, where we will stay for a whole week. A fabulous mix between big cities, beaches and wild life! We are so excited!!!

mabontomic.jpg

Godmorgon, äntligen på bättringsväg och med lite hjälp av Alvedon tänkte jag hålla mig på benen idag. Igår kväll kände jag mig lite bättre så då planerade vi höstens resa till Sydafrika med vår vän Keith. Jag har varit i Sydafrika fyra gånger innan, och sista gång var med Bojan då vi just hälsade på Keith och hans vänner, 2014. 

Good Morning, finally feeling better and will take some aspirins today to keep me on my feet. Yesterday evening I felt a bit better so then we planned our trip to South Africa this autumn with our friend Keith. I have been there four times before, and the last time with Bojan in 2014 when we visited Keith and our other friends. 

mabontomic.jpg

I Nambiti Private Game Reserve bor på vi på Idwala Lodge med egen bungalow med utsikt över savannen när man ligger i sängen, och utomhusdusch Ovan ser ni en bild på huvudbyggnaden där vi umgås, äter alla måltider samt badar i poolen. Vi stannar även denna gången en vecka, och vilken lyx!! I början letar man efter Big Five men efter ett par dagar njuter man bara av att vara ute på savanen. Denna gången kommer jag att ha en riktig kamera med bra objektiv. Sista gången hade jag bara min iPhone, hehe

On Nambiti Private Game Reserve we are staying at Idwala Lodge where we have our own bungalow with a view over the savanna from our bed, and an outdoor shower! Above you see the main building where we eat all meals, hanging around and also take a dip in the big pool.  We will stay here a week this time as well, which is a luxury!! In the beginning you are only looking for the Big Five, but after a couple of days you are just enjoying being out at the savanna looking for all and nothing. This time I will have a proper camera with proper lenses. Last time all photos was taken by my Iphone, o dear. 

IMG_3304.JPG

Förra gången lyckades vi faktiskt att se Big Five!! 

Last time we actually saw the Big Five!! 

mabontomic.jpg

I Kapstaden kommer vi att bo hemma hos Keith igen och där närmare bestämt i Camps Bay. Här ser ni utsikten från vår balkong. Inget man kan klaga på eller hur? 

In Cape Town we will stay with Keith again in Camps Bay. Here you see the view for the balcony! Not much to complain about, right?

mabontomic.jpg

Att bo vid stranden var hellyxigt, så varje dag tog jag och maken en lång morgonpromenad. Förra gången åkte vi i mitten på augusti, denna gången blir det i september. Off-season, men med vår i Sydafrika. Skall bli så kul, mysigt och spännande! Vi har numera massa vänner här så det skall bli kul att se alla igen! Catharina

To stay by the beach was so nice, and every morning we woke up early and took a long PW. Last time we went mid August, this time is will be beginning of September. Spring and off-season. Really looking forward to this trip!! We now have a lot of friends here so it will be FUN FUN FUN!! Ciao Catharina