Nästan 3 av 5. Almost 3 out of 5.

Nyhavn, Copenhagen

Nyhavn, Copenhagen

Hej, ingen mer rå potatis för mig, hehe och har nu börjat äta allergitabletter regelbundet så våren är nu här för mig, och hoppas att inte få några mer reaktioner än de vanliga; nysningar och trötthet. 

Jag har ju nämnt lite kort att jag skall ut och resa, och skulle egentligen ha besökt tre av Nordens huvudstäder; Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors. Lite lyxigt, eller hur? Nu blir det "bara" två då maken är tvungen att stanna hemma då vi har gäster i stugorna, inte helt fel för vår lilla business, men trist att vi är tvungna att skjuta på vår Helsingforsresa. 

Hello, no more raw potatoes for me, hehe and have now started to eat allergy pills on a regular basis, i.e. the spring is here. And hope not to get any more reactions like last night except for the normal ones; sneezing and being tired. 

I have shortly mentioned that I will travel again and was going to visit three out of five capitals in the Nordics; Copenhagen, Stockholm and Helsinki. Luxury, right? But it will "only" be two since my husband needs to be home to fix since we are getting guests in the chalets, not bad for our small business, but sad that we had to postpone our trip to Helsinki. 

Första anhalten blir Köpenhamn där jag skall gå på drejkurs, måndag till lördag, hos berömda  Tortus  Copenhagen kurs, tillsammans med min svägerska Tess Mabon. Skall bli så kul och såå lyxigt! Har ju hållt på med keramik i flera år, se här och r men har hållt på med andra tekniker så nu blir första gången som jag skall dreja och lär ju lära mig det under denna veckan. 

First stop will be Copenhagen where I will be working with the wheel, Monday to Saturday, on one of Tortus Copenhagens famous courses, together with my sister-in-law Tess Mabon. Sooo much looking forward to this. I have working with pottery for many years, have a look here and here, but with other techniques. 

IMG_0691.JPG

Vi skall bo i en lägenheten via Airbnb, och som vanligt tipstack till min dotter Alexandra hehe, som har fått tag på jättefina boende i Rom, Göteborg, Montreal och Vancouver bl.a. så värt att testa. Vår lägenhet ligger i trendiga Meat pack district. Lite kul!

Och skall träffa lite kompisar och en fd kollega från Pearson; Lars och hans familj på Tivoli är det tänkt. Sedan blir det en del sightseeing på eftermiddagarna. Har varit massa gånger i Köpenhamn men aldrig en hel vecka så det skall bli mysigt att möta våren där. Och vädret ser ut att bli ok!   

We are going to stay in an apartment via Airbnb, and as usual thanks to my daughter Alexandra hehe, she has stayed in some really nice apartments in Rome, Gothenburg, Montreal and Vancouver so worth trying. Our apartments is in the trendy Meat Pack District. Nice!!! 

And we will meet friends, and also a former colleague; Lars and his family, at Tivoli. But also sightseeing in the afternoon is planned, of course. Have been a lot to Copenhagen over the years but never a full week so it will be really nice to meet the spring there. And the weather looks ok! 

Norra Djurgården, Stockholm 2015

Norra Djurgården, Stockholm 2015

Sedan blir det Stockholm i en dryg vecka, och som alltid när jag kommer hem så är det full fart, fast bara roligta saker; fixa med inredningsprojektet (bla se hur lägenhet ser ut nu när den är målad och köket är på plats) och skall kolla soffor och matbord bl.a., umgås med vänner (hinner tyvärr inte alla) o familj, fira yngsta dottters 23-åriga födelsedag lite kort samt fixa iordning mina saker hemma hos fd svärföräldrarna. Och gå till frissan... 

And then I'm off to Stockholm for a week, and always a lot of things planned, but only fun things; interior design project (it is painted, the kitchen has arrived etc etc) and will check-out sofas and dining tables among other things, hanging with friends and family, celebrate my youngest daughters 23rd birthday and also fix my things at my in-laws place. And also a trip to the hair dresser, very much needed...

Helsinki May 2016

Helsinki May 2016

Tredja anhalten skulle som sagt var, ha varit Helsingfors där jag och Bojan skulle hälsat på en av de gladaste personerna som jag känner...

And the third destination was, as said above, Helsinki where we had planned to visit one of the happiest people I know...

The party team, Helsinki May 2016

The party team, Helsinki May 2016

...Heidi och hennes man Mattiesko (ja han är också glad förståss), men vi får planera en ny helg och då blir det party, som alltid!! Längtar!! 

...Heidi and her husband Mattiesko (and yes, he is also a happy person of course), but we need to make new plans and then it will be party, as always!! Looking forward to it!!! 

Har ju ibland lite musikinspiration sist i min inlägg och såg i ett inlägg från Kinfolk där de hade en intervju med den danska syntpopgruppen Gents. Så tänkte spela deras musik och få det som minne från vår drejkurs om nu svägerskan tycker om musiken också, och kanske lite andra danska artister också så att jag känner mig riktigt dansk, hehe  Och läste på bloggen Healthy Living att "...forskare vid University of Missouri visar att om vi lyssnar på musik, flyter med och njuter ändras vårt humör och vi får mer energi vare sig vi vill eller inte..." och visst vill vi få mer energi eller hur?

Nu skall jag strax börja fixa kvällens middag. Vi får besök av Claudia och Herbert (min skidåkarkompis) och de skall hjälpa oss att planera att få sådana där fina österrikiska pelagonierlådor för vårt hus och våra stugor. Visar lite inspiration imorgon. Ha en bra fredag eftermiddag och kväll så hörs vi imorgon! Catharina

Have sometimes some music inspiration at the end of my postings and saw a posting Kinfolk and they had an interview with the Danish soft sync group Gents. So planning on playing their latest album while in Copenhagen, if Tess agrees! And read also on the blogg Healthy Living that "...researchers at the University of Missouri have come to the conclusion that if we listen to music, and go along and enjoy it our mood is changing and we are getting more energy..." and of course we want that, right? 

Now soon of to fix the dinner for tonight. We will have guest; Claudia and Herbert (my skiing pal) and they will supervise us on how to make true Austrian flower pots hanging from the balcony with geraniums. Will show some inspiration tomorrow. Have a nice afternoon and evening! See you tomorrow! Ciao Catharina