Men oj, nu blev det lite tungt. | Oh dear, now it's been a bit heavy.

mabontomic.jpg

Hej, här går det framåt! Tre veckor sedan operationen och jag har mindre och mindre ont, så skönt! Och allt sätts i perspektiv när jag idag läste om att normal sjukskrivning, vid kontorsjobb, är 3 månader. Fortsätter med min rehab, som jag skrev om här, och det känns bra. MEN slutade med mitt morfin i tisdags och från igår har jag känt mig olustig, haft mer ont, varit totalt orkeslös, ont i magen, supertrött och med lite värk överallt, redan på morgonen. Har tagit en tablett per dygn, vid sex på morgonen, enligt sista fasen i nedtrappningsschemat. Funderade på varför jag mådde som jag mådde, och insåg att det var ju abstinens från morfinet. Och tänk, efter bara tre veckor. Vilken påverkan!! Kära nån. Trodde faktiskt inte att jag skulle märka av det så mycket. Usch och fy!!

Hello, good progress here. Three weeks since the operation and I have less and less pain, happy for that! And to put it into perspective, the normal sick leave is three months, for a normal office job. Continues to work on my rehab, which I wrote about here, and it feels good. BUT stopped with my morfin on Tuesday and from yesterday morning I felt awkward, really tired, more pain and at the same time restless. Started to wonder why and then I realized it, it must be withdrawal symptoms. And only after three weeks, terrible. Followed the schedule for de-escalation promptly. Difficult to understand the impact of the opioider if you haven’t been there, but now I know. Terrible!!! And scary!!

mabontomic.jpg

Även idag har jag känt likadant, redan från när jag vaknade, och började fundera på när det skulle ge med sig. Har varit ute på två promenader idag, resten hoppade jag över. Ingen ork, ingen alls. Ligger orkeslös i sängen. Skulle ha åkt in till stan för att träffa kompisar ikväll, endast en kortare stund då jag inte kan sitta så länge (inräknat resan fram och tillbaka). Hade varit kul men kände att jag behövde ställa in. Kände inte att jag orkade, inte ens att klä på mig och göra mig iordning.

And so also today, directly from when I woke up! Terrible! Itchy, uncomfortable, really tired and without any kind of energy to do anything. Have despite this being out for two walks, but cancelled the last two. Was going to see friends in town for a short whle but decided to cancel it. Sad but necessary.

mabontomic.jpg

Börjar nu på kvällen att känna mig lite bättre, skönt!! Två dagar totalt under isen, men å andra sidan, har jag varit snäll mot själv och tillåtit mig själv att vara, där nere i hålet. Men nu känner jag att det är dags att långsamt klättra upp ur hålet. Men ändå, två dagar… Nästan som på rehab, en annan från min dagliga motions rehab. Vi ses! Ciao Catharina

Started to feel better now in the evening, finally!! Two full days, completely gone, but I allowed myself to do that. Feels like a good treat for myself. So hopefully tomorrow will start much better. Almost like being on rehab, and not the rehab I’m doing to get physically in form. See you! Ciao Catharina