Oktoberböcker. | October books.

From the pool at `our` house in Tar / Vabriga, Croatia, Summer 2016

From the pool at `our` house in Tar / Vabriga, Croatia, Summer 2016

Hej, tänkte börja fylla med min blogg med lite annat än resor. Först ut blir lite lästips! Tänkte att det kanske kunde inspirera inför stundande höstlov hemma! 

Jag älskar att läsa och har gjort det i hela mitt liv. Det började typ med Vi Fem, Lotta, Kitty och Det lilla huset på prärien. Numera fylls min läshög på med både svenska och engelska böcker. Jag är en nörd på deckare men läser både biografier, romaner och har så smått börjat med novellsamlingar. Även klassiker ligger på listan. Just nu blir det böcker, men när jag jobbade och reste (ja, jag har alltid rest mycket) som mest var det ljudböcker som var min absoluta favorit. Tröttnade (ja faktiskt) på musik (som jag annars också älskar). Tiden som jag spenderade med att promenera långa sträckor på flygplatser, vänta på flyg, vänta på försenade flyg, vänta på bagage, vänta på flygtåg mm fylldes med spännande böcker, och det hjälpte också min koncentrationsförmåga. Min favorit när det gäller ljudböcker är Storytel. 

Min äldsta dotter Alexandra, läser massor och vi pratar ofta om både böcker och musik, och då vi har lite olika smak blir glädjen desto större när vi hittar något nytt, som vi inte trodde vi gillade, eller när vi inte alls förstår att ALLA andra gillar en bok men vi bara tyckte mähh!??!! Se mer i hennes blogg här. Vi har båda högar med böcker som ligger på tur! 

Hello there, thought it was time to show you some other things in my life than just travelling. So from now on you will a monthly list on my book recommendations (and what I don't recommend). 

I have always read a lot, for many years now both in Swedish and in English. I love crime but I'm also filling up my knowledge with non fiction, novels as well as lately short stories. A classical book here and there is also welcome! At the moment I'm reading but the last couple of years I have been listening to audio books. When travelling alone, so much time goes to walking at airports, waiting for the flight, waiting for delayed flights, waiting for the luggage, waiting for the airport train etc etc so what is better than filling up the time with a really good book. Time is then flying!! 

It is also such a blessing to have a daughter that is actually reading more than I do, so we share a lot of tips. Read Alexandras blog here about her reading habits, among other things (in Swedish).  

From Read at Bookreads

From Read at Bookreads

 

Fick också via Alexandra tips om appen Goodreads . En räddare i nöden när man läser mycket böcker och inte alltid har koll på vilkan man läst eller inte. Dels kan man här läsa mer om böcker, se utvärderingar men också skapa listor på vilka böcker man läst, vilka man läser (fast det kommer man ju ihåg, även fast man som jag läser flera på en gång) och böcker som man vill läsa. 

Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket upplägg jag skall ha för detta återkommande inlägg men det blir absolut en månadslista men tror att jag börjar med en enkel inledning med böcker jag gillar samt vilka som ligger på läslistan. Vi får sedan se hur det utvecklas. Det blir också fler än mina oktoberböcker då detta är mitt första inlägg, men håller det ändå lite kort, så får ni lite mer tidigare lästa böcker allt eftersom. 

Aslo got the tips from Alexandra about  Goodreads . It is really a good app when you read as much books as I do, since I don't always remember which books I have read, and not. 

I have not made up my mind 100% yet on how this monthly posting will look like, but I start with a short and sweet overview of books I read & liked, current readings and what is on my reading list for November. 

 

My current book - Kepler's Playground toghether with nice bookmarks from Kozlovic Winery, Croatia

My current book - Kepler's Playground toghether with nice bookmarks from Kozlovic Winery, Croatia

Böcker jag läst & rekommenderar. | Books that I have read & recommend.

Han Kang - The Vegetarian  - (Roman | Fiction)

Karin Slaughter - Pretty Girls - (Deckare | Crime)

Caroline Kepnes - You - (Triller | Thriller)

Maja Hagerman - Käraste Herman: Rasbiologen Herman Lundborgs Gåta - (Facklitteratur | Non Fiction)

Stefan Ahnhem - Offer utan ansikte samt Den nionde graven - (Deckare | Crime)

Jo Nesbo - Polis  - (Deckare | Crime)

Just nu läser jag. | Books I currently read.

Kepler - Playground  - (Thriller | Thriller)

Haruki Murakami - Elefanten som gick upp i rök  - (Noveller | Short strories)

 

From To Read at Goodreads

From To Read at Goodreads

Och på läslisan ligger massa böcker men det blir nog följande böcker i november; 

Johanna Ekström - Dagbok 1996-2002

Leif GW Persson - Kan man dö två gånger?

Stephen King - Misery (då jag & döttrarna skall ut och bila i Stephen Kings hemmamiljö Main, USA i november) men då blir det på ljusbok i bilen!

Jag har som ni ser i mitt första bokinlägg länkat till olika hemsidor för mer information om respektive bok, men jag vill gärna höra om ni tycker att det är lite åt det lata hållet, och om ni hellre vill läsa om mina reflektioner. För de har jag oftast en del av, men är lite rädd för att mina inlägg blir för lååååånga då. Kom gärna med input!! Tack!! 

Ha en riktigt bra onsdag! Vi är kvar i Kroatien, men nu börjar det närma sig slutet. På återhörande! Catharina

I have a lots of books on my reading list, but for November there will be two Swedish books( (please see above if you are interested) and  Stephen King - Misery  since I will together with my daughters visit Stephen Kings Maine in US in November. So a creepy audio book to listen to in the car to get into the right mood, can't get any better, or? 

As you can see above I have only linked the books I have read, a bit lazy or? Please let me know if you want to have my personal view on the books, I do surely have it, but thought it might be too much information. Please let me know what you think!!! 

Have a good Wednesday! We are still in Croatia, but it starting to go towards the end here. See you later this week! Ciao, Catharina