& en ny rutin. | & A New Procedure.

Waldweg, Flachau July 2015

Waldweg, Flachau July 2015

Hej, har insett att när jag har bytt liv så både rör jag mig mer mer systematiskt med skidåkning, styrketräning och cykling men mindre sk vardagsmotion. Och nu när jag jobbar hemifrån med egna projekt och vårt hus är byggt så att det inte blir många steg mellan kök, vardagsrum, tvättstuga och kontoret, vilket ju är smart, men inte utifrån att det inte blir mycket vardagsmotion till skillnad från mitt "gamla" liv med fram och tillbaka till kontoret, olika flygplatser och våra internationella kontor, mellan mötesrum och mitt skrivbord. 

Hello, have realized that since I changed my life I do exercise on a more regular basis like skiing, weight training and cycling but a lot less of the every day exercise. And working from home in a house that is really well planned, means that there is not many steps taken every day except the time in the fitness studio. And that is a big different from my "old" life, walking every where both in Stockholm and on all my business trips, not to talk about the walking you need to do in airports and in the office between meetings and my desk.   

Waldweg, Flachau July 2015

Waldweg, Flachau July 2015

Så idag tänkte jag börja med att gå ut och promenera varje dag. Hittade ett bra schema från tidningen Topphälsa. Valde ett program för viktnedgång (vill gå bort några trivselkilon och känna mig trivsam i en bikini/badräkt, så värt ett försök) och vecka 1 ser ut som följer; Dag 1, 3,5 & 7 minst 30 minuters promenad. Dag 2 och 4, 45 minuter puls och dag 6, 60 minuter puls. Puls = gå i en takt så att du blir varm och får upp pulsen så med andra ord en vanlig power walk. 

 So today I will start a new procedure with taking a daily walk. Found a good program in a Swedish fitness magazine. I did choose a program for weigh loss (really want to look good for the beach this summer, so worth a try) so here it is; week 1; day 1, 3, 5 & 7 at least 30 minutes walk. Day 2 and 4, 45 minutes pulse and day 6, 60 minutes pulse. Pulse = walk in a phase that gets you warm and with a higher pulse i.e. like a power walk. 

Waldweg, Flachau July 2015

Waldweg, Flachau July 2015

Hoppas att min rygg och höft också kommer att tycka om detta. Förlägger nog promenaderna till eftermiddag / kväll då vi oftast antingen åker skidor /cyklar eller går och styrketränar på morgonen / fm. Tar med mig kameran och fotar så ni kan få se lite mer av våra omgivningar här nere, mer än skidbacken som i och för sig snart blir betesmarker för alla våra kossor. Så ett nytt schema kommer varje vecka. Here we go!! Catharina

I hope that my back and hip will like this. I will probably take the walks in the afternoon / evenings since we normally do other activities in the mornings and it is better to spread it our over the day. Will take my camera with me and take photos so you can see how it looks down here, except for the ski slopes, which by the way soon turns in to meadows for the cows. A new schedule will come every week. Here we go!! Ciao Catharina