Going to Rome.

FullSizeRender.jpg

Hej, nu är jag strax på väg till tågstationen! Skall ta tåget till Rom idag och det kommer att ta hela dagen. Har laddat upp med vatten, smörgåsar, overnight oats, böcker och fulladdade mobiler. Och jag skall hälsa på den lilla som sitter i mitt knä. Då knappt 3 månader gammal och nu 24 år. Och detta var sista gången jag var i Rom, 1994.

En stolt mamma som skall hjälpa och fixa lite inför hennes halvår i Rom på LUISS universitetet. Hjälpte ju min äldsta dotter inför hennes år på University of Vermont i Burlington, VT, för två år sedan. Bara mysigt att vara behövd! 

Hello, now I’m soon on the train station. Going to Rome today! Have brought with me water, sandwishes, fully loaded mobile phones and books. Will visit the small thing on my lap; Gaby not even 3 months, 1994. And now 24 years later we will be there again!  

A proud mother that will help her a bit as well just spend time together. She will study here for the autumns term at LUISS University, as part of her Master program. I did help my oldest daughter when she went to University of Vermont two years ago. It was so nice!!  

IMG_5376.JPG

Jag har varit i Rom massa gånger! Och har alltid älskar staden. Annorlunda än många andra stora städer då du kan gå en eller två gator in från turiststråken och finna det genuina.  

En av gångerna var vi (min BFF & jag) på väg till Stromboli för att gå upp till vulkanens topp, och övernatta. Så fick man göra 1987. Sedan tog vi båten från Stromboli till Neapel, för att sedan ta tåget vidare till Rom. Där stannade vi ett par dagar.  

I have been in Rome many times! And I have always loved the city. Different than many other big cities. Here you can walk one or two streets away from the busy streets and find the locals. 

One of the times me and my BFF had been to Stromboli. We walked up to the vulcano and stayed there overnight. Something you could do in 1987. We went with friends we meet at the hostel. Then we took the boat to Neapel, onward to Rome. And we stayed there a couple of days.  

IMG_5377.JPG

Och här ser ni en bild från första gången jag var i Rom, 1983. Vi tog en tunnelbanan till badstranden. Jag och min BFF, naturligtvis.  

And here is a picture from first time when we were in Rome, 1983. We took the underground to the beach. Me and my BFF, of course.  

FullSizeRender.jpg

Tänkte att jag ville ha lite av The Talented Mr Ripley känsla. Filmen är jättebra men otäck med Gwynet Paltrow, Matt Damon och Jude Law. Och utspelar sig bl.a i Rom. Fast utan mord, hehe Capribyxor, gymnastikskor o cashmeretröjor. Skall nog övertala Gaby att vi kollar på filmen en kväll när vi myser hemma. 

Det skall bli kul att återse Rom! På återhörande! Ciao Catharina

And I want to have a bit of a The Talented Mr. Ripley feeling when in Rome. The film is really good, but scary with Gwynet Paltrow, Matt Damon och Jude Law. And they are in Italy and Rome. But without murder of course... Will probably try to talk Gaby into watching it one evening. 

I’m really looking forward to these days! See tou! Ciao Catharina