5 x The...

Hej, mitt bland allt jag håller på med hinner jag (tar mig tid) att se på olika serier. Jag har alltid tyckt om att titta på tv, mer serier än filmer. Japp, nu är det sagt, jag tycker om att titta på tv! Inte alltid något att stoltsera med har jag märkt. Det känns som om man skall säga att `"det hinner jag absolut inte med"... men det gör jag så...  Och med Netflix har jag alltid möjlighet att se på det jag vill. Netflix fungerar också i de länder där jag mest håller till, vilket är en stor fördel, medans både HBO och ViaPlay och de svenska kanalerna bara fungerar i Sverige (ja, jag vet att man kan fixa och trixa med VPN-tunnlar men vem orkar det?) Och nedladdningar håller jag inte på med. Är på olika säsonger på dessa fem serier. De fyra första rekommenderar jag varmt och den femte och sista inte! 

The Affair, är en stilsam, vacker och smärtsam serie som kom 2014 och man är nu inne på säsong tre. Den är annorlunda i sitt upplägg då man får följa båda sidor, mer tydligt i början av säsong ett, men intressant då den visar att det man själv uppfattar av vad som sker inte alltid uppfattas likadant av motparten! Tyvärr inte alltid så munter men känslosam och finstämd mitt i allt elände. Jag skall strax börja på säsong två. 

Hello, among all things I do, I also watch TV!! I have always like it and yes, I know it is not something to shout out loud. I have over the years got the feeling that you should say "I don't have time / have no interest in watching TV". But I both have had interest and have found the time, even though I have been busy... And Netflix has changed the game!! It is one of the few services that I can watch from different countries without having to bother with VPN tunnels etc. The following five TV-shows are on my watch list at the moment. I can strongly recommend the first four, including the film, but not the last! 

First out is The Affair, a quiet, painful and beautiful series from 2014, now on its third season. It is different in the way that you see the same event from his and hers perspective and it is interesting to see that it differs. Like in real life! Not a happy series but worth seeing! I'm soon to start watching season two. 

The Fall är också inne på sin tredje säsong. Jag har sett de första två och skall strax se tredje säsongen. Den påminner i upplägget om The Affair, där man tydligt får följa båda sidor. I detta fallet både mördaren och polisen. 

The Fall just released the third season. I have seen the two first and will see the third soon. It is a bit similar with The Affair, in the way the story is told, where you are following both sides parallel. Here the murderer and the police.

Den tredje serien är The Team.  Den är mer som en vanlig kriminalserie och påminner lite i sitt upplägg om Arne Dahls Opcop-gruppen. Har bara sett början av denna men värd att fortsätta titta på. 

The third series is The Team. This is more like a normal crime series. I have only seen the first couple of episodes, but worth to continue to watch. 

Den fjärde är en miniserie; The Jinx. Detta är en dokumentär om Robert Durst, miljadärssonen, som var huvudmisstänkt i sin hustrus försvinnande och död. Hela historien är otrolig och man vet inte vad som är sant eller inte. Ni måste också se filmen All Good Things, som är en filmatisering av deras liv tillsammans innan hustrun försvann. Otäckt! Rekommenderas!

The fourth is mini series; The Jinx. This is a documentary about Robert Durst, the real estate heir, and he is the main suspect for the disappearance and murder of his wife. This is an incredible story and shows that the true in real life is not as obvious as on film. You also have to see the movie All Good Things, about his life with his wife. Scary!! 

Och tänkte avluta med en serie som jag INTE kan rekommendera, The Killing. Jag och Mimmi tittade på denna serie förra hösten, 4 säsonger. Detta är den amerikanska versionen av den danska serien Brottet. I hela serien var det blött, eländigt, kallt och den kvinnliga polisen bara jobbade och jobbade och var inte kapabel att ta hand om sin son (vilket inte heller den manliga polisen kunde göra) och dessutom var hela plotten jätterörig med många spår som inte hängde samman eller knöts ihop. Och vi kunde / ville inte sluta att titta för vi tänkte att vi kanske får lite svar, så vi tittade oss igenom alla fyra säsongerna. Och i det sista avsnittet var slutet så fånigt att vi bara häpnade. Rekommenderas inte! 

The last of the series are The Killing, which I can not recommend! Me and Mimmi watched the 4 seasons last autumn. This is the American version of the Danish series Brottet. It is wet, cold, miserable and both the polices are somewhat hopeless. And the plot is all over the place, going in so many different directions without being connected or tied together. We watched all four seasons in order to get answers but there were almost none. And the end was really cheesy... 

Hoppas ni tyckte om mitt första recension av vad jag tittar på? Nu finns det ju tid att krypa upp i soffan och mysa när kvällarna är långa och mörka, och innan all julstress drar igång! Ge mig gärna feedback på vad ni vill läsa!

Vi hörs imorgon igen med bilder från White Mountain och Canterbury i New Hampshire! HejdåCatharina

Hope you liked my first review of some TV shows! It is now a perfect time with long dark evenings to watch good TV series, before all the stress for the Christmas holidays. And please give me some feedback!  

I will be back tomorrow with some photos from White Mountain och Canterbury i New Hampshire!  Ciao Catharina