Novemberböcker. | November month books.

mabontomic.jpg

Hej, hur mår du? Nu blev det visst ett längre uppehåll än jag tänkt mig men är i Stockholm och fixar med lägenheterna (gamla & nya), umgås med en av mina döttrar, går sista inredningskursen, träffar massa kompisar och försöker hinna träna lite också men nu skall ordningen vara ordningställd. Nu har jag nästan rest färdigt för denna gången, och på torsdag blir det sista resan för i år; åker hem till Flachau; snö och sol väntar!!  

Det blev lite andra böcker än de som jag hade tänkt läsa i november men det gör ju inget, då har jag dessa att se fram emot nu i december. Hade börjat läsa Playground av Kepler och den läste jag ut. Rekommenderas! Fängslande som en deckare men handlar om en mammas kamp om sin son i dödsriket. Oerhört målande beskrivet i en helt ny otäck värld och man kände att man var där med henne. Kanske lite lång beskrivning av vad som hände när man kom in 2/3-delar av boken men det blev lite transportsträcka, även fast den var mer spännande än en vanlig transportsträcka!!

Hello, how are you? A short delay in new posting on the blog but busy here in Stockholm fixing the apartment, spending time with my youngest daughter, had the last training in Interior Design, seeing friends and trying to get some time for a couple of spinning classes. I have now done all the travel for this year, almost. Going down to Flachau and my husband on Thursday, yieaahhh! Snow and sunshine is waiting for me!!

It turned out to be other books that I finally read in November, then I have these books to look forward to now in December. Had started to read Playground by Kepler and I finished the book. I can definitely recommend it! The story line was fascinating like a crime novel but it was about a mothers fight for her son in the death valley. All the scenarios was very well described and it was really scary!. 

mabontomic.jpg

Brukar läsa flera böcker samtidigt och bestämde mig för att läsa färdigt Roald Dahls Someone Like You som publicerades 1953. Annars är ju Roald Dahl mest känd för sin barnböcker som Mathilda, Charlie och chokladfabrikenSomeone Like You är en novellsamling och alla har en mer eller mindre oväntad twist. Detta citat från novellen Man from the South är ganska talande för novellerna i boken:  "I can see it now, the hand of hers; it had only one finger on it, and a thumb." Kan även rekommendera denna. Intressant att läsa en bok från 50-talet och se hur samhället har förändrats, och även språket. 

Har precis påbörjat Paul Austers Dårskaper i Brooklyn, så återkommer med recension på den. 

Och det blev ju också en ljudbok i vår hyrbil; Stephen King - Misery när vi bilade i Stephen Kings hemmamiljö i Main, USA. Uhh, den var ju brutal men spännande att lyssna till i 11 timmar på snöklädda vägar genom Maine, New Hampshire & Vermont! Rekommenderas! 

I do normally read more then one book at the time and I decided to finish Roald Dahls Someone Like You. It was published in 1953. Someone Like You are short stories with a twist. I think this quote is rather representative for the book. It is from the short story Man from the South;  "I can see it now, the hand of hers; it had only one finger on it, and a thumb." Can recommend this book. Interesting to read a book from the 50ish and to note how fast things change and how different many things are now, but still not. 

Have started to read Paul Austers The Brooklyn Follies. Will be back on a review on this one. 

And did also listen to an audio book during our travel in US; Stephen King - Misery. As mention before here on the blog we made the trip where he grew up; Maine. Recognized a couple of places, nice! This book is brutal, interesting and very nerve wracking to listen to, while driving in a snow covered Maine, New Hampshire & Vermont. I can recommend this one! 

mabontomic.jpg

Tänkte hålla mina kategorier lite flexibelt beroende på vad jag önskar dela med mig av. Denna gången (och nu när jag är i 'packtagen' här i lägenheten) så dök dessa två böcker upp som jag varmt kan rekommendera

Truman Capote - Other Voices Other Rooms. Fastnade för Truman Capote för drygt 25 år sedan och har läst de flesta av hans böcker (inklusive Breakfast at Tiffany's & In Cold Blood)  samt en biografi om honom. Detta är hans första bok och skrevs 1947. Jag älskar att läsa allt om och av Truman Capote!!! 

Joan Didion - The Year of Magical Thinking En helt fantastisk bok om hur livet som du lever kan ändras på ett ögonblick. Fantastisk skriven! Jag och Mimmi såg också pjäsen på Dramaten för två år sedan. Helt fantastiskt!!

I will keep my categories but will be flexible depending on what I want to share with you. This time (while packing and going through all my stuff) I found these books that I can strongly recommend. And I usually give away my books after reading them, but these I have kept! 

Truman Capote - Other Voices Other Rooms. First time I started to read Truman Capote was 25 years ago and since then I have read most of his books  (including Breakfast at Tiffany's & In Cold Blood) and also a couple of biographies. This is the first book he got published 1947. I really love everything that he writes!!! 

Joan Didion - The Year of Magical Thinking A fantastic book about how quick the life can change. Me and Mimmi also saw this as a play at the Stockholm theater Dramaten two years ago. Magical!!! 

mabontomic.jpg

Decembers läslista ser ni ovan!  På återhörande, Catharina

Decembers reading list above! See you later this week! Ciao Catharina