En dag i Göteborg. | One day in Gothenburg.

Kungsportsavenyn, Gothenburg 2016

Kungsportsavenyn, Gothenburg 2016

Hej min syster och jag åkte ner till Göteborg i onsdags. Här bodde jag i 6 år början på 80-talet så mysigt att komma tillbaka. Och tänk hur vi såg ut då!! Pudelfrisyrer a la Europe (ni vet The Final Countdown) och vi hade inte så mycket pengar så vi sydde och färgade våra kläder, uj! Tur att jag inte har så många bildbevis från denna tiden!!! Vi rörde oss i de kvarteren som jag mest höll till då så en del minnen dök upp, även fast jag är generellt sett är ganska värdelös på att komma ihåg saker som hänt. Men då är det bra att jag har min syster och min bästis Gunnel, för de kommer ihåg alla detaljer från när vi var unga, eller kanske inte haha...

Hello, me and my sister went to Gothenburg last Wednesday so nice. I lived here in the 80's for 6 years so nice to be back. And think about how we looked back then, o dear! Our hairstyle looked like Europe (you know The Final Countdown) and we didn't have much money so we made our clothes ourselfes and dyed them as well. Thank good I don't have too many photos from this time!! We also took the walk in the area where I spend most of my time back then so a lot of memories. I'm rather useless to remember things. But good that I have both my sister and my friend Gunnel that remembers everything, or maybe not haha!! 

Tacerna Averna

Tacerna Averna

Huvudanledningen till att vi åker ner (som det blir från Uddevalla) var att hälsa på mina kära systerdöttrar Josefin och Linnea. Vi har alltid haft en nära relation och de har varit upp och hälsat på mig i Stockholm massa gånger sedan de var relativt unga, och vi har också varit ute och rest lite tillsammans.

Vi åkte till stan och åt en god lunch på  Taverna Averna Tredje Långgatan. Jag och Gunnel bodde i en fin vindsvåning på Andra Långgatan 1980/1981, så mer minnen...

The main reason for going to Gothenburg was to visit my nieces Josefin and Linnea. We have always had a close relationship and we have spend a lot of time together, alone, from when they were rather young. Really nice!! 

We went into town to have a nice lunch at Taverna Averna at Tredje Långgatan. 

One of my beautiful nieces, Josefin, 2016

One of my beautiful nieces, Josefin, 2016

My dear sister Ullis and Selma 10 weeks, 2016

My dear sister Ullis and Selma 10 weeks, 2016

Handeshögskolan, Gothenburg 2016

Handeshögskolan, Gothenburg 2016

Sedan promenerade vi igenom Haga och kom då till Vasaplatsen och jag var ju tvungen att ta kort på huset där jag tillbringat drygt fyra år, mao Göteborgs Universitet. Läste FFJ (Företags- och Förvaltningsjuridiska linjen) här. 

Then we walked through Haga and went by Gothenburg University. Here I spend four years studying at FFJ (Företags- och Förvaltningslinjen). 

Kitchen & Beyond, Gothenburg 2016

Kitchen & Beyond, Gothenburg 2016

Ville kika in på nyöppnade Kitchen & Beyond, så vi gick förbi där. Fin liten affär med vackra kök! 

I wanted to have a look at the newly opened store; Kitchen & Beyond. A lovely place with beautiful kitchens. 

Kitchen & Beyond, G  othenburg 2016

Kitchen & Beyond, Gothenburg 2016

The Kitchen, Gothenburg 2016

The Kitchen, Gothenburg 2016

Sedan promenerade vi vidare till The Kitchen. Var där första gången när det var relativt nyöppnat förra sommaren, då vi var på Way out West. Nu var det fint julpyntat. 

Then we walked over to The Kitchen. I was here last summer, when it was newly opened, still as nice! And now with a bit of Christmas feeling. 

Artile  riet, Gothenburg 2016

Artileriet, Gothenburg 2016

Och här såg jag ju genast de sk Shaker listerna (se här). Kul och intressant! 

And here I saw the Shaker peg board (pls see here). Interesting!! 

Artile  riet, Gothenburg 2016

Artileriet, Gothenburg 2016

Sedan gick vi till huvudbutiken; Artilleriet. Här är det mycket, ja jag vill ha!! Köpte några presenter och några småsaker. Moldava stjärnan (som ni ser på bilden ovan) köpte jag förra året. Tar ett tag att sätta ihop men det är det värt och det är sååå värt det. 

Then we went to the main store; Artilleriet. Here you basically wan to buy everything!! Bought  a couple of small presents. I bought the Moldava Christmas Star (that you can see in the picture above) last year. It takes some time to put together, but it is totally worth it!! 

Artile  riet, Gothenburg 2016

Artileriet, Gothenburg 2016

Och här var det också lite julpyntat!! 

And here it was also nicely decorated for Christmas! 

Artile  riet, Gothenburg 2016

Artileriet, Gothenburg 2016

Sedan hade lilla Selma haft nog med tid på stan och vi åkte vidare till min andra systerdotter och hennes lilla familj. Tyvärr har jag inga kort varken på henne eller familjen då jag tyvärr inte tog med mig kameran. Ibland känns det ju inte rätt att börja fotografera hemma hos någon som man träffar för första gången. Men ni får se söta Linnea en annan gång. 

Alltid lika mysigt att ha en dag i Göteborg. Nu börjar jag dock längta hem till maken i Österrike. Åker ner på torsdag i nästa vecka och skidåkning!!!! Jipiieeee!!  Det snöar för fullt och flera backar är redan öppna. KUL!!

Ha en mysig andra advent. Skall gå på inredningskurs idag och imorgon och gå på middagar båda dagarna så full fart!! Vi hörs av,  Catharina

And then Selma was a bit tired and it was time for us to visit our next niece; Linnea and her new small family! Unfortunately I don't have any photos on her / them but didn't think it was appropriate to start take a lot of photos first time I met Linnea's family. But next time!!

Always so nice to go to Gothenburg. Now it is slowly getting time to go back to my husband and our house in Austria! Time for skiing, jipiieee!! The snow is falling and the snow machines are working!!! 

Have a nice second Advent. Today and tomorrow I will go to the final Interior Design course at Sköna Hem and then I have two dinners, one each day, nice!! Ciao, Catharina