Mumsiga knäckebröd. | Yummie Seed Crackers.

mabontomic.com

Hej, lite slut efter all skidåkning och att motionera uppe på runt 2000 meter. Men fantastiskt. Nu på eftermiddagen fixar jag hemma och har precis bakat knäckebröd. För mig och många andra är knäckebröd något riktigt svenskt. Jag älskar knäckebröd men tänkte att jag ville ha ett litet nyttigare alternativ hemma, som passar bra till ost-&charkbrickorna som är Bojans favorit så här i vintertid, nu när vi har många gäster hos oss. 

Hello, a bit tired after all skiing this week as well as exercise on high altitude. But so fantastic!! This afternoon I'm fixing at home and have just made crackers. For me and many others crackers are very Swedish, and I love them. But wanted to have a bit healthier alternative to both the regular crackers as well as the bread, now when we are having cheese & meat plates on regular basis with all guests coming to us. Easy and nice way to spend time around the table.  

mabontomic.jpg

Ingredienser | Ingredients

  • 3, 75 dl linfrön | 1,5 cup flax seeds
  • 3, 75 dl pumpafrön | 1,5 cup pumpkin seeds
  • 2,5 dl solrosfrön | 1 cup sunflower seeds
  • 2,5 dl sesamfrön | 1 cup sesame seeds
  • 8,75 dl rykande het vatten | 3,5 cups boiling hot water
  • 0,6 dl kokosolja | 1/4 cup coconut oil
  • 5 dl majmjöl (eller kokosmjöl) | 2 cups corn flour (or coconut flour)
  • 1 msk flingsalt | 1 tsp flake salt
mabontomic.jpg

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser in en skål och häll sedan över kokande vatten och rör ihop till en jämn smet. Låt stå i 15 minuter så att linfröna blir mjuka och binder ihop mixen. | 1. Heat oven to 200 degrees. Place all ingredients in a bowl and mix well. Pour the boiling water over and mix to combine. Leave for 15 minutes for the flax seeds to soften and bind the mixture together. 

2. Förbered två plåtar och täck dem med bakplåtspapper och fördela mixen jämnt på de två plåtarna. Använd dina fingrar för att pressa ut mixen jämnt och tunnt, max 5 mm. Skär skåror med en vass kniv så blir det lättare att få till jämna rutor. | 2. Prepare two plates and cover both with baking paper and divide the mixture in half and spread it out using a spatula. Use your fingers to spread out the mixture thin, approx 5 mm. Score the mixture by pressing a sharp knife down to create lines. This will make it easier to make evenly sized crackers. 

3. Häll över flingsaltet. Grädda i ugnen 30-35 minuter. | 3. Sprinkle with some flake salt. Bake for 30 - 35 minutes

4. Låt dem svalna på ett galler och förvara dem sedan i en tät glasburk. | 4. Remove to a rack to cool and then store in an airtight container. 

ÄT & NJUT!!  | EAT & ENJOY!!!

mabontomic.jpg

Ha en skön lördagkväll! Ciao Catharina

Have a really nice Saturday evening!! Ciao Catharina