Tarot Cards.

mabontomic.jpg

Hej, så här på söndags eftermiddagen, mellan två långhelger, skönt!. Har fixat hemma idag samt varit och tränat, med nytt rekort på cykeln med 22 km på 1 timma, lite stolt och det känns bra i kroppen. Det kanske också blir en kvällspromenad med min kompis Mona i vårt vintriga Flachau. 

Läser ju Gwyneth Paltrows blogg GOOP och hon hade för ett tag sedan ett inlägg om tarotkort (Get Carded). Har svårt med länkar idag så ni får leta upp själva :( Och jag läste inlägget och kom på att jag har ju tarotkort hemma. Köpte dem för massa år sedan mest för att de var så vackra. Det är från Niki de Saint Phallets Tarotträdgård i Toskana (och namnet på italienska är ju sååå vackert; Il Giardino dei Tarocchi) där hon har byggt flertalet av tarotfigurerna (stora statyer där vissa är upp till 2 -3 meter), allt blev inte färdigt innan hon dog. Men ett helt fantastiskt ställe, värt ett besök, om ni är i närheten av Capalbio!!!

Hello, Sunday afternoon, nice! Between two longer week-ends, nice! Have been fixing at home today and also been to the fitness studio, where I manage to make a new record on the bike 22 km on 1 hour. Tonight probably a evening walk with my friend Mona in our winter wonderland Flachau. 

I'm reading Gwyneth Paltrows blog GOOP and she had a posting about Tarot Cards (Get Carded). I have problems with the links today so you need to look it up yourself, sorry! I read the posting and realized that I have a set of cards at home. Bought it many years ago because they looked so beautiful. It is from Niki de Saint Phallets Tarot Garden in Tuscany (and the name in Italian is soo beautiful; Il Giardino dei Tarocchi) where she has build many of the figures (large ones some up to 2-3 meters), but she didn't manage to finish them all before she died. A beautiful place, worth a visit, if you are close to Capalbio!!! 

mabontomic.jpg

Och mest på skoj plockade jag fram kortleken och läste instruktionerna, en kväll i veckan som gick, och gjorde en tarotsession. De korten som jag drog var The Moon, The Choice och The World, just i den ordningen. Nedan följer lite information om vart och ett av de tre korten, taget ur broschyren som tillhör korten (har inte översatt dem, hoppas det är ok?) 

And most for fun I decided to go and get the cards and read the instructions in the blog posting, and made a session. The cards that I draw was The Moon, The Choice och The World, in the order. Below you see a short description for each card, taken from the brochure that belongs to the cards. 

mabontomic.jpg

The Moon - Card no XVlll - The Moon is the card of creative imagination and negative illusion. The Moon is an interior card. Mysterious. Enigmatic. The moon affects the tides of the seas, the menstruation of women, childbirth, and all things connected to the ebb and flow of water. The card of the Moon can be perilous or offer great imaginative power. 

mabontomic.jpg

The Choice (The Lovers) - Card no Vl - Some Tarot decks call this card the "lovers". Adam and Eve were the first couple and made the first choice. That is why I (Niki) have chosen them to represent this card. The card implies there is a wrong and right choice. A mistake can bring one closer to the truth of ourselves. 

mabontomic.jpg

The World - Card no XXl - The World is the card of the splendor of interior life. It is the last card of the Major Arcana, and the spiritual experience of the game. Within the card lies the mystery of the WORLD. It is the answer to the Spinx. 

mabontomic.jpg

The Cards - If life is a game of cards, we are born without knowing the Rules. Yet we must play our hand. Is the tarot only a card game, or is there a philosophy behind it? 

mabontomic.jpg

Tro vad man vill, men det känns verkligen som att korten visar min väg just nu. Har ni varit med om någon tarotsession? Catharina

Belive it or not, but it really feels like the cards are showing me my road now. Have you done a Tarot session? Ciao Catharina