Tortus Workshop Copenhagen, part I.

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

Hej, en helt fantastisk vecka är snart till ända! En workshop med drejning måndag till lördag tillsammans med svägerskan Tess Mabon i en mysig lägenhet via Airbnb. Samtidigt som vi har haft sena eftermiddagar och kvällar till att träffa vänner och utforska Köpenhamn med flera nya och några gamla ställen. 

Hi, an absolutely amazing week is soon coming to an end! A workshop with wheel throwing from Monday to Saturday together with by sister-in-law Tess Mabon in this really cosy flat that we have rented via Airbnb. We have also had time to meet some friends and to explore Copenhagen with both new and old places. 

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus eller Eric Landon som denna fantastiska keramiker heter har en helt underbar studio på Kompagnistraede 23, strax bredvid Ströget eller "Pisserännan" som danskarna kallar det här området. Väldigt charmigt, trots namnet. 

Tortus or Eric Landon that is the name on this fantastic potter have an amazing studio at Kompagnistraede 23, just around the corner from Ströget. The area is also famous for the name "The Piss Chute"

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

Studion består av två fina gamla byggnader med en mysig gård emellan. I ena huset ligger lilla boutiquen och den nya studion för elever där workshoparna hålls och huset på andra sidan gården är numera Erics privata studio där han själv drejar alla sina objekt samt att han där håller alla sina demonstationer. 

The Studio is located in two old buildings with a beautiful small courtyard between. In one of the houses the small boutique is situated on the ground floor and above is the new studio for the workshops and on the other side of the courtyard is Eric's private studio where his is working as well as having his demonstrations. 

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

Tortus Copenhagen, 2017

One of Eric's demonstrations

One of Eric's demonstrations

Eric hade demonstrationer två gånger per dag och dessutom fick vi varsin 20 minuters one-on-one, samt att han och hans två fantastiska assistenter; Ana och Tasja var till hands hela tiden för råd och frågor. 

Eric had demonstrations twice a day and we also got a 20 minutes one-on-one tutorial, as well as he and his two fantastic assistants Ana and Tasja also was there the whole time for support, questions and help. 

Another one of Eric's demonstrations

Another one of Eric's demonstrations

And the result of Eric's demonstration

And the result of Eric's demonstration

One of our lunches, Tortus Copenhagen 2017

One of our lunches, Tortus Copenhagen 2017

Och varje dag serverade Tasja nya fantastiska luncher. 

And every day we got fabulous lunches by Tasja. 

One of our lunches, Tortus Copenhagen 2017

One of our lunches, Tortus Copenhagen 2017

Och vi funderade på när Patrick Swayze skulle dyka upp, hehe. Sitter nu och myser ensam i lägenheten tillsammans med just filmen Ghost. Lite mer sightseeing imorgon innan det är dags att åka vidare mot Stockholm. Och imorgon blir det bara en massa keramik på bloggen. Vi ses! Catharina

And of course we wondered when Patrick Swayze where going to turn up, hehe. And I'm now watching the film Ghost here in the apartment , nice! A bit more sightseeing tomorrow before it is time to go back to Stockholm. And then you will also see pottery in the making. See you then. Ciao Catharina