Mood board.

mabontomic.jpg

Hej, njuter av att ha tid att sitta och fnula och lära mig nya saker! Och som min man sa, trots en ilsken dator, har jag inte varit arg en enda gång idag, bara lite frustrerad. Men något jag hörde häromdagen; om man inte kan gå framåt, eller bakåt, eller åt sidan, gå över... så det håller jag på med. 

Så idag lärde jag mig att göra en Digital Moodboard, hurra!!! Har haft det på min att-göra-lista länge och plötsligt så lärde jag mig det!! Bara att ticka av!! Och vad kul det var!! (oj många utropstecken...)

Det är min dotter Alexandra som nu skall flytta till egen lägenhet, som hon fick nycklarna till i juli. Närmare bestämt Rörstandsgatan i Stockholm. Kul gata och mysiga kvarter. 

Hon har varit mycket mer tydligt vad hon vill ha, jämfört med Gaby, och vad underbart fantastiskt Pinterest är, så lätt att följa och se vad hon gillar. Vi har två tavlor, en som hon lägger till saker på en som jag lägger till saker på, och så jämför vi. Och inget att fixa i själva lägenheten då allt var snyggt från början så hon kunde gå direkt på inredningen. 

Så skinnmöbler i cognacsfärg, trä, grönt, vintage och cocktail. Så ovan ser ni min tolkning av detta, som hon tyckte blev jättefint och inspirerande för hennes inredning, och med vår absoluta favoritartist som får ge den totala inspirationen till 70-talet; David Bowie

Hello, really enjoying having time to learn new things without stress! And my husband said today, that I seems to be so happy even though the computer is still a bit crazy and drives me a little bit mad. And I heard the other day that if you can walk forward, walk backward, to the side or walk over... so that is what I'm doing. #alwayslearning. 

So today I learned how to make a Digital Moodboard, hurray!!! Have had it on my to-do-list for a long time and all of a sudden it happens!! Just to tick-it off!

And my daughter Alexander is now moving to her own apartment, she got the keys in July. She has now a cozy apartment at the rather famous street, Rörstrandsgatan in Stockholm

She knows what she wants, a bit different from Gaby, and I love Pinterest, is so good in these situations. Alexandra have one and I have one, so we share our ideas. And nothing to really do in the apartment since it was just perfect, so direct to the fun part, i.e furniture and fixtures. 

So leather, wood, green, vintage and cocktail. So above you see my interpretation on this, which she liked a lot and will guide her while looking for just the right things for the apartment, and of course our absolute favorite artist will represent the 70's and the mood for the board; David Bowie

Kopia av Fil 000.jpeg

Har plockat fram mina kurspärmar från inredningskurserna Sköna Hem förra året och fräschar upp mina kunskaper lite. Vi kommer att arbeta med den neutrala färgskalan (C=00 och C=02 mao från vitt till svart) och sedan arbeta nyanslik med S6030.

Sedan tänker vi jobba med trä, läder och metall (som räknas som en del av den neutrala färgskalan). Det tror jag blir jättefint! Och naturligtvis kommer vi arbeta med Gyllene snittet (mao från ljust till mörkt, från stort till litet). Spännande eller hur? Ni får se arbetet samt resultatet, men det tar nog ett litet tag.

Also worth going through my training material from the Interior Design courses I attended last year for the Swedish interior magazine Sköna Hem. We will work with neutral colours (C=00 and C=02, i.e. from white to black) and then work with the same similar tint; S6030.

Then we will have wood, leather and metal (also part of the neutral colours). I think it will be really really nice! And of course we will work with Golden Cut and work from light to dark, from big to small). Really exciting!! And we will share the process with you, and the final result as well, but it will take a while.

Och naturligtvis hade jag lite musik under mitt arbete idag! Vi ses! Catharina

And of course I had some music during the day today! See you! Ciao Catharina

Images in Digital Moodboard from Pinterest.