TV-serier. | TV Series.

giphy (9).gif

Hej, men oj vad beroende jag är av min dator. Och att jag inte tänkt på det förrän den knasar. Får inte igång min dator, trots envisa försök i två dagar, pust!! Och är inte van att göra större inlägg på min mobil, men nåja första gången för allt.

Har tittat på en del tv-serier (sedan i våras) och nu när vi har en helg med regn så blev jag inspirerad att göra ett inlägg, med de bästa serierna, som just passar för att krypa ner i soffan med en filt och en kopp te, eller hur?

Här är några serier som jag har tittat på under senaste tiden. 

Överraskade både mig själv och mina tjejer med att börja titta på är American Horror Story. Jag är just inte så förtjust inskräckfilmer, alls. 

American Horror Story

Varje säsong har en ny handling men vissa av skådespelarna kommer tillbaka såsom Jessica Lang.

Första säsongen var mer som en klassisk thriller. Spännande och lite otäckt. Handlar om ett hus där massa människor har blivit mördade. En familj som har haft problem flyttar dit ovetandes om husets historia. Massa spöken och trots många episoder, spännande. 

Hello, my computer is sick so I’m sad, sad, sad. Need to repair it but until then I just have to do with my iPhone and/or iPad. Fist time for everything...   

Have watch some series lately, well since spring. And we are having a rainy weekend so I got inspired to share the best with you. Nice to cuddle up in the sofa with a blanket and a cup of tea. 

So here they are!  

Surprised both my girls and me and started to watch American Horror Story. I’m not a horror movie fan, not at all!!

American Horror Story

Each season has a new set up but with recurrent actors, such as Jessica Lang.  

First season was more like a thriller but with a lot of ghosts. Thrilling and a bit scary. A house is haunted by all murders that has taken place in the house. A family, who knows nothing about the past, moves in. Keeps you in the grip, despite many episodes.  

giphy (7).gif

Andra säsongen var mer av en klassisk skräckfilm. Och handlar om ett mentalsjuhus som drivs av katolska kyrkan. Allt är hemskt... Och man hålls trollbunden avsnitt efter avsnitt. Och jag tänkte.. men herre gud tar det aldrig slut? 

Second season was more like a proper horror movie. Its about a mental hospital run by the catolish church. Really horrifing...  And it keeps going, episode after episode.. and I was thinking, will this never end?? Which I think is a good rating, right? 

giphy (8).gif

Jessica Jones

Först gången jag tittar på en sk Marvell superhjälte. Jessica är som många kvinnor i serier just nu; självdestruktiva, smarta, snygga o dricker alldeles för mycket alkohol.  

Första säsongen var riktigt bra medans andra spårade ur lite.  

First time I warched a so called Marvell Super Hero serie. Jessica is like many women on the screen at the moment; self destructive, clever, good looking and drinking way to much.  

First season was really good. Second so and so.  

giphy.gif

Marcella 

Som sagt, lite samma kvinnliga karaktär som jag beskrev ovan. Marcella är polis och utreder mord. Hon är skild och hennes ex-man krånglar till livet för henne, på ett rätt obehagligt sätt.  Men Marcella är inte heller så enkel person. Värd att se, absolut! 

And as I wrote above, same female charachter as descriped. Marcella is police officer working with homocides. She is divorced and her ex-husband is not very nice. But Marcella is not an easy person either. Worth watching! 

 

IMG_5312.PNG

The Staircase

En av de sk true Crime serier som blivit populära, men som är från 2004. Jag har inte tittat färdigt på denna utan ser den lite då och då. The Staicase handlar om Michael Petersen, en känd författare, som anklagas för att ha dödat sin hustru. Hustrun föll nerför en trappa hemma efter en middag. Var det en olyckshändelse eller mord? Oj, svårt att riktigt få sympati för Michael Pedersen. Ena stunden tror man att han är skyldig och inte nästa inte. Handlingen handlar mycket om rättegången, och förberedelserna inför. Intressant och som jag skrivit om tidigare, inte lätt att veta vad som hänt, egentligen, i verkliga händelser som dessa. 

One of the true crime series, that was made already in 2004. I have not seen the whole serie yet. I’m taking a couple of episodes at a time. The Staicase is about Michaels Peterson, a well known writer, that are accused of killing his wife. She fell down the stairs at their home and died. Accident or murder? It’s difficult to get real sympathy for Michael Petersen. One moment I think he did it and next moment not. A big part of the serie is about the trial, and the preparation for the trail. Very interesting and as I wrote earlier, not easy to know what really happened, in real life. 

  Narcos   Maken och jag har tittat på två serier om knarkkungar. Den första var Narcos och handlar om  Pablo Escobar,  som verkade i Columbia. Han var under e n perio d den 6:e rikaste mannen i världen. Denna serie utspelar sig under 70- & 80-talet, fram tills hans död 1993. Han sköts till döds. Intressant och skrämmande att se att ett människoliv inte är värt någonting och hur korrupt allt är och hur man kan styra mycket med våld och pengar. Narcos var riktigt bra och bra kopplingar till verkliga händelser från tv-arkiven.    My husband and I have watched two series about two of the most powerful and richest drug lords in the world. The first one was about  Pablo Escobar , Columbia. He was the 6th riches man in the world when he was most active. This was during the 70’ and 80’. He was killed in 1993. Intresting and scary to watch how you can rule with fear and money. Corruption and drugs and everything in   between. This was really good.

 Narcos

Maken och jag har tittat på två serier om knarkkungar. Den första var Narcos och handlar om Pablo Escobar, som verkade i Columbia. Han var under en period den 6:e rikaste mannen i världen. Denna serie utspelar sig under 70- & 80-talet, fram tills hans död 1993. Han sköts till döds. Intressant och skrämmande att se att ett människoliv inte är värt någonting och hur korrupt allt är och hur man kan styra mycket med våld och pengar. Narcos var riktigt bra och bra kopplingar till verkliga händelser från tv-arkiven. 

My husband and I have watched two series about two of the most powerful and richest drug lords in the world. The first one was about Pablo Escobar, Columbia. He was the 6th riches man in the world when he was most active. This was during the 70’ and 80’. He was killed in 1993. Intresting and scary to watch how you can rule with fear and money. Corruption and drugs and everything in between. This was really good.

giphy (3).gif

El Chapo

Den andra som vi såg var El Chapo, Joaquin Guzman, som verkade i Mexiko och fortfarande lever men sitter i fängelse i USA. Han var/är den mäktigaste narkotikahandlaren i världen. Och utspelar sig från 80-talet och framåt. Denna serie kunde ha kortats av med en säsong men var fortfarande mycket intressant om knark, korruption, mord och pengar. 

Båda dessa serierna såg vi på tyska, eller ja det var mycket spanska, men tysk textning hjälpte till. Så visst jag hängde med...  

The second series was about El Chapo, Joaquin Guzman, that was a mexican drug lord. He is still alive but has been handed over to US to be charged. He was/is the most powerful drug lord in the world. We follow him from the 80’ until today. This serie could have been one season shorter but still interesting to see about the drugs, corruption, murder and money.  

Both these series we watched in German, or a lot of Spanish was spoken, so good with subtitle in German. So I did get it, almost everything...  

En klassiker - Gudfadern | The Godfather   Om ni inte sett de tre filmerna om Gudfadern måste ni bara göra det. Vilka fimer!! Franscis Ford Coppola har regiserat med bl.a Marlon Brando, Al Pacino, Robert di Niro och Diane Keaton.  Helt otroligt att de först två första filmerna spelades in i början på 70-talet. Tidlösa!! Ni bara måste se dem!! Om maffian i USA. 

En klassiker - Gudfadern | The Godfather

Om ni inte sett de tre filmerna om Gudfadern måste ni bara göra det. Vilka fimer!! Franscis Ford Coppola har regiserat med bl.a Marlon Brando, Al Pacino, Robert di Niro och Diane Keaton.

Helt otroligt att de först två första filmerna spelades in i början på 70-talet. Tidlösa!! Ni bara måste se dem!! Om maffian i USA. 

If you haven’t watched The Godfather Do It and Do It Right Now!! Francis Ford Coppola was the director and with Marlon Brando, Al Pacino, Robert di Niro and Diane Keaton among others in the films. 

These films are really good and time less! Unbelivable that the first two is from early 70’. About the maffia in US.  

giphy (5).gif

Patrick Melrose

Sorligt överklassliv med trasiga familjer med bl.a Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Detta är en semibiografisk filmatisering av Edward St Aubyn liv (baserad på hans bok med samma namn). Man får följa Patrick från när hans fader fött och hans kamp mot droger och demoner som kommer från en barndom där hans far utnyttjade honom och hans mamma försummade honom. 

Tragic upper class life in England with Benedict Cumberbatch in the lead role. This is a semi-autobiographical novel about Edward St Aubyn (who has written the book with the same name). We are following Patrick when he gets notice that his father has died. And his life to then overcome drugs and demons rooted in abuse by his father and negligent mother.  

giphy (4).gif

 Sharp Objects

Som jag skrev ovan, Camille Preaker är just en sådan kvinna, oxå. Och denna är tung att se på men riktigt riktigt bra! Sharp Objects är en filmatering av Gillian Flynns roman med samma namn. Den är långsam och man riktigt känner smärtan och elakheterna som ligger som en tung våt filt över hela samhället Wind Gap. Det är en deckare men lika mycket som det handlar om vad som hänt med de två flickorna handlar det om vad som hänt med Camille när hon var ung. 

As I wrote above, this is also a very troubled woman: Camille Preaker. And this is not so easy to watch. Everything moves slow and sinks in. And you can feel the pain and the malice from everyone is the small town Wind Gap. It’s about the murder of two girls but just as much as what has happened to Camille when she was young.

giphy (1).gif

 Game of Thrones

Så slutligen har jag börjat kolla på Game of Thrones. Absolut bra och kommer absolut att ha den som höstens och vinterns serie. Härligt!! Och visst behöver jag inte skriva om vad den handlar om eller hur? 

And finally I have started to watch Game of Thrones. Really good and will watch it during the dark hours coming up. Me like!! And I don’t need to write about what this serie is about, right?  

fa9bc543-7a2d-48bb-89f3-f6fae000c22a-1482422549.gif

 Sex And The City

Vill gärna ha en serie som jag kan ha på i bakgrunden, och sedan ett tag tillbaka är det just SATC. Serien behöver väl ingen presentation, denna heller, eller?  

Oj, inte så många feel good serier här inte!! Mord, knark, pengar, sex och alkohol... hmmm Men bra serier, allihop, måste jag säga...  Och väl värda att slösa bort tid i kommande höstmörker. På återseende! Ciao Catharina 

And last but not least, SATC. I sometimes wants to have something going in the background. And this is perfect! No need for a presentatione either, right?  

Oh dear, not so many feel good series here on this list!! But drugs, sex and rock’n’roll hehe But really worth watching, them all actually! See you! ciao Catharina