Att spara galna saker blir till slut fin vintage. | To save crazy things turns out to be nice Vintage.

mabontomic.jpg

Hej, hoppas att allt är bra? Helg och fint väder?  Kom på att jag sparat lite saker genom åren som visar sig vara gångbara år ut och år in, eller går från att vara totalt ute till helt inne. Både saker som jag själv har köpt och saker som jag har sparat. När mina föräldrar dog för några år sedan undrade mina syskon vad jag skulle med alla konstiga saker till såsom porslinsfåglar, konstiga vaser mm mm Men har insett att mycket av det som jag har sparat / samlat på har liksom blivit poppis igen. Men inga antika möbler eller dyra konstverk har funnits i vår familj utan detta är de små sakerna skattgömma... 

40-talet

Min mormors kökshanddukar som jag stryker och som jag använder regelbundet. Visst är det en vacker brodyr? SK = Selma Karlsson. Bäddade rent i våra sängar igår och även där bryder ett broderi på våra örngott från mormor vår säng. Vackert eller hur? 

Hello, hope all is well? Weekend and nice weather? Realized that I have saved things over the year that turn out to be really nice things. Something needs to be in the cupboards for a while and some can be used the whole time, over and over again. When our parents died a couple of years ago my siblings wondered why I wanted all the crazy stuff such as birds or funny vases etc etc But many of the things that I wanted and have saved, are now popular again. Feels rather good. But no antique furniture of paintings only small things... 

40's

My grandmothers kitchen towels that I iron and use on a regular basis. Nice embroidery, right? SK = Selma Karlsson. Changed our bed linen the other day and the pillow cases is also from my grandmother. Old linen! 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

60- & 70-talet

Mammas gamla receptbok med recept på mina favoritsaker såsom hästskor, chokladbiskiver och pepparkakor. Och fint att ha mammas vackra handstil bevarad. Och även en fin födelsedagsbok där hon har skrivit upp allas födelsedagar. 

Lite porslinsfåglar. Kom till och med ihåg att de hette Optimisten och Pessimisten. Och mattpiskan. Den användes mest till att piska mattor men ibland på glada 60-talet så fick även vi barn smaka på den lite... Samt kaffekoppar från vår norska del av släkten med texten: Le. 

60's and 70's

My mothers old recipe book with my favorites such as ginger bread cookies and chocolate biscuits. And nice to see my mothers neat handwriting. And a Birthday book with all birthdays written down. 

And some porcelains birds. Even remembered that the name; The Optimist and the Pessimist. And the Carpet Beater, mostly used for the carpets but sometimes during the 60's also used for us children... And some coffee cups from our Norwegian relatives. Says: Smile!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomicjpg

70-talet

Det var populärt att samla på finporslin när jag var ung. Eller snarare, det var populärt att köpa finporslin till ungdomarna när jag var ung, så man hade en fin uppsättning när man flyttade hemifrån. Jag fick / valde Blå Blomster. Som jag faktiskt använder ibland. Och extra kul att Kunglig Dansk numera har uppdaterat den. 

70'

It was popular to collect fine china when I was young. Or rather, for the parents it was popular to collect fine china for the children, so you will have a full set when you started your first home. I wanted to have Blå Blomster. That I use now and then. And extra nice that Kunglig Dansk is now updating Blå Blomster. 

mabontomic.jpg
Blomst_Web_Billeder_TheStory4.jpg

80-talet

Min mamma lärde mig redan från det att jag var liten vikten och betydelsen av att köpa saker av bra kvalitet, och att bra kvalitet kostar pengar, men att det är värt de extra pengarna. Det behövde ju inte nödvändigtvis vara märkessaker. Men min Louis Vuitton väska och mina Hermès scarfar får representera mina egna vintagesaker som jag köpte för mina första intjänade pengar. Som just håller år ut och år in, och ALLTID är aktuella. 

80's

My mother taught me the value of buying things with good quality, and that good quality always costs more, but is worth the money because it will last.  And my first Louis Vuitton bag and my Hermès scarfs will have to represent by own bought vintage, that I bought for my own first earned money. And these are always in fashion... 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

90-talet

Wedgwood porslinet är bröllopsgåva från mitt första bröllop och det är från min ex-mans farmor. Den fick jag, och mycket annat, i vår skiljsmässa. Tar fram den och dricker te i till jul. Sängkläderna är inköpta i San Francisco när vi (jag, exmannen och en nyfödd Mimmi) bodde där i början på 90-talet. Och kul att hon använder dem idag. De känns lika fina och mysiga idag som de gjorde för 25 år sedan. Och såg i en studentpresent köpguide att de där hade med Alessis Zalif citronpress. Vissa tycker att den är helt värdelös men jag har älskat den från dag 1 och använder den med jämna mellanrum. 

90's

The Wedgwood fine china was a wedding gift for my first wedding and we got it from my ex-husbands grandmother. I've got that in our divorce, plus many other things. I'm drinking tea in it for Christmas. The bed linen is from early 90' and I bought it in San Franscisco when we (me, ex-husband and new born Mimmi) was there for a year. Love it when Mimmi now is using it and it feels so modern. And saw in a guide for presents to students Alessis Zalif Citrus Press was on it. I have had it since 90' and use it a lot. 

mabontomic.jpg
FullSizeRender.jpg
mabontomic.jpg

Det mesta har nog trots allt "bara" affektionsvärde trots att det är populärt /inne. Men dessa saker är värda massa för mig. Kom på att jag skall använda lite mer av alla gamla fina saker och inte bara låta dem stå i skåpen. Och kom på att jag måste upp på vinden för att kolla lådor med saker från min farfar och farmor. Spännande! 

Har du något spännande i dina gömmor? Vore kul att se! Vi ses. Ciao Catharina

Most of it are not worth much, but worth a lot for me, but still nice to see that some of things are in fashion again. And I will check the boxes at our attic, I think I have packed away things from my grandparents. Looking forward to see whats there. 

Do you have any things like this hidden away? Or even that you use on a regular basis? Would love to see it! See you. Ciao Catharina

Image from the new release of Blå Blomster from Royal Copenhagen.