Godaste tekakorna. | The best Crumpets.

mabontomic.jpg

Hej, fredagens recept är en riktigt nostalgitrip för mig! Min mamma bakade mycket bröd, bullar och kakor när jag var liten och en av mina favoriter när det gäller bröd som hon bakade var just tekakor. Eller ibland köpte hon tekakor på EPA - ett varuhus som fanns på mitten av 70-talet och numera är Åhléns.  

De är lätta att baka men jag behövde öva två gånger för att få dem fint tekaksformade, bilderna är från första försöket, hehe. Härligt tjocka och perfekta att rosta, delade i två halvor. Ytan blir kripsig och i mitten är det mjukt! Smör och en god ost till, mums!! Kanske till och med med lite apelsinmarmelad också? Perfekt för helgens frukost. Vi hörs! Ciao Catharina

Hello, Friday recipe is a true walk-down-the-memory-lane for me! My mother baked a lot when I was a child, various bread, buns and cookies. And my favorite was the Crumpet.

Easy to make but I needed to practice twice in order to get the perfect form. The photos are from my first trial, hehe These will be a bit thick and perfect to split in half and put in the toaster. Crispy on the outside and soft inside. And with butter and cheese, and maybe some jam. Perfect for Sunday breakfast! See you later! Ciao Catharina

mabontomic.jpg

Ingredienser: | Ingredient: 

100 gr smör | 100 gr butter

5 dl mjölk | 5 dl milk

1 pkt jäst | 50 g yeast

2 msk sirap | 2 tbs syrup

1 tsk salt | 1 tsp salt

ca 10 dl vetemjöl | ca 10 dl flour

Gör så här: | Preparation:

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blir fingervarmt. Smula sönder jästen och häll över degvätskan, i en bunke, men för bästa resultat, använd en assisstent / bakmaskin. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sirap och salt och häll i mjölet. Arbeta degen i närmare 10 minuter. Låt jäsa i 15 minuter. Ta upp degen och dela den i 15 delar. Rulla bröden och platta sedan till dem med handflatan. Nagga med en gaffel, jäs i ytterligare 10 minuter och platt till dem igen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. 

Melt the butter in a pan, pour in the milk and let it warm up to 37 degrees. Crumble the yeast and pour over the buttermilk mixture in a bowl, or even better in a baking machine. Stir until the yeast has dissolved. Add the syrup and salt and add the flour. Work the dough in the machine for approx 10 minutes. Let it rest for 15 minutes, split the dough in 15 pieces. Roll the bread and flatten them with your hand. Nail them with a fork, at let them rest for another 10 minutes, and flatten them a second time. Bake in oven on 225 degrees for approx 10 minutes.