Bircher müsli.

mabontomic.jpg

Hej, idag har vi haft en riktigt skön dag! Först träning, sedan lite siesta och därefter poolhäng med våra kompisar. Nu hemma och fixar middagen med bästa spellistan; Kitchen Swagger.

Skrev ju om att jag gjort Bircher müsli i veckan och tyckte att det var riktigt gott så här kommer receptet. Det är från Food Pharmacy men har modifierat det lite. Bircher müsli är ju lite som Overnight Oats men är egentligen baserat på müsli istället för bara havregryn. Nedan dock en recept från grunden. Detta är en riktigt bra och smart och enkel frukost, både att äta hemma och ta med till jobbet.

Hello, a really nice day today! First fitness studio, then siesta and then hanging with friends by the pool. Now at home fixing dinner with best playlist; Kitchen Swagger.

Wrote about Bircher müsli earlier in the week and it was really good so here in the recipe. It comes from Food Pharmacy but I have modified it a bit. Bircher müsli is a bit like Overnight Oats but based on müsli and not on oats only. However, this recipe is covering making the müsli from the start. Easy to make and to eat at home or at work.

Bircher müsli (2 portioner)
2 dl havregryn | 2 dl oats
2 tsk malen kanel | 2 tsp cinnamon
1 tsk malen kardemumma | 1 tsp cardamom
2 msk pumpakärnor | 2 tbs pumpkin seeds
2 msk chiafrön | 2 tbs chia seeds
2 msk linfrön | 2 tbs flux seeds
1 dl osötad växtyoghurt (havreyoghurt, kokosyoghurt eller ekologisk sojayoghurt) | 1 dl unsweetened yoghurt
2 dl vatten | 2 dl water

Blanda allt och ställ i kylskåp över natten. Ta fram och skiva upp lite färsk frukt över. Mums! | Mix it all together and put in the fridge overnight. Serve with some fresh fruit. Yummy!

Om du vill kan du även riva i ett rött äpple samt ha i 1/2 dl torkad ekologisk frukt eller bär - men jag hoppar detta då jag 1) inte tål råa äpplen och 2) inte tycker om torkad frukt. | If you want you can also mix in one grated apple and 1/2 dl dried fruit, however I can’t eat raw apple due to allergy and don’t like dried fruit so I omit these two.

Jag gjorde naturligtvis min Bircher müsli med min hemmagjorda kefir men då behöver den göras färsk då den jäser efter att ha stått längre än ca 12 timmar, och är då inte särskilt god att äta. | Of course I prepared my Bircher müsli with my homemade kefir but you need to do if fresh every day since the kefir will start to ferment after ca 12 hours.

Ciao Catharina