Senast lyssnat på. Radioföljetongen P1. | Latest audio books.

IMG_8022.jpg

Men kära nån då… oavsett om jag detta året har långtråkigt eller har fullt upp så rusar ju månaderna iväg. Tänk att det nu redan är september. Har ju varit en vecka hemma i Stockholm och har haft full fart. Precis vad jag behövde! Är nu på väg till maken igen och skall mysa tillsammans med honom en vecka, för att sedan ta mig upp till Stockholm igen. Har fått ett interimsuppdrag så behöver vara på plats för att lära mig jobbet, därefter kan jag sitta hemma och jobba lite mer. Perfekt kombination för mig. Och precis vad jag behövde OCH ville.

Ni som har följt mig ett litet tag märker säkert att jag just nu är inne i ett litterärt stimm. Skrev ju om de senaste böckerna som jag läst här och nu börjar högen med både lästa böcker och böcker jag gärna vill läsa snarast torna upp sig igen. Dessutom lyssnar jag däremellan på ljudböcker, och som på ett alldeles förmånligt vis tillhandahålls gratis via Sveriges Radio.

Lyssnade ju i somras på Kristin Lavransdotter, del 1. Se recention här. Kommer att köpa del 2 och 3 för att läsa dem också (och förmodligen del 1 också för att ha den komplett hemma i bokhyllan). Och denna roman fick ju 5 stjärnor av mig på Goodreads.

I augusti lyssnade jag på lite tokiga Nötskal av Ian McEwan. Ian McEwan är en väletablerad författare och har bl.a skrivit Amsterdam, Försoningen samt Domaren (som jag läst). Nötskal är en deckare men med ett nytt grepp där vi får höra ett foster berätta vad som försiggår utanför magen angående ett triangeldrama mellan hans mamma, pappa och dennes bror. Riktigt kul grepp och roligt skriven. Lite sex blir det också, men utifrån fostrets perspektiv. Nötskal är tillgänglig på SR fram till och med 28 september. Jag gav fyra stjärnor till boken på Goodreads.

Nu har jag precis börjat lyssna på Blå av Maja Lunde. Blå är en sk klimafiction eller kli-sci. Den släpptes i förra veckan och finns tillgänglig till och med 8 november . Maja Lunde är en norska som slog igenom med buller och bång med sin debutroman Binas historia. Blå är en fristående uppföljare på denna. Maja Kunde skriver om en dystopisk framtid och vad som kan kanske vara resultatet av det vi gör idag, eller inte gör. Och vad vi tidigare har gjort.

Och en liten godbit. När jag var hemma under våren och gick mina rehab-promenader hade jag en vecka de noveller som nominerats för Sveriges Radio Novellpris 2019. Fem välskrivna noveller. Min absoluta favorit var Mattan, skriven av Annika Norlin. Annika Norlin är både författare och artist och är mer känd under namnen Hello Saferide och Säkert! (vilket jag inte hade koll på). Novellen handlar om Stor-Eva och förvecklingar med en av lärarna, vilkens öknamn är Frallan, på skolan hon går i. Igenkänning från skoltiden, dråpligt och samtidigt kul. Novellen vann dessutom året upplaga av Sveriges Radio Novellpris.

Så länge sedan jag hade så här mycket energi på en måndag! Kul! Hoppas jag sprider lite av det till dig! Vi ses! Ciao Catharina

mabontomic.jpg

Hello, oh dear… no matter if I’m bored or busy the time is flying. Already September. Have been home in Stockholm for a week and I have been very busy. Just what I needed. Now a week with husband and then back to Stockholm. Have got an interim assignment so need to learn the work and its procedures before I do home office. Just what I wanted AND needed.

If you have followed me for a while then you know that I’m reading a lot at the moment. Wrote about my latest book reviews here and now the books starts to pile up again. And this time with just really really good books. And at the same time I’m also listening to some audio books which is broadcasted through the Swedish National Radio. No need to translate it, sorry. But I can recommend Nutshell by Ian McEwan. Really good, and different. See you! Ciao Catharina