Restauranger att pröva i Stockholm. | Restaurants to try in Stockholm.

mabontomic.jpg

Hej, ibland blir det inte så mycket nytt när jag kommer hem till Stockholm och ibland så är listan diger med saker att testa. Till denna gången blev det hel lista med nya restauranger att pröva. Jag är alltid lika fascinerad av hur mycket nytt och roligt som dyker upp i stan, hela tiden. Och hur fulla restaurangerna är oavsett dag och tid. Att boka bord är ett måste på de flesta restauranger. Och då i god tid, typ ett par veckor, minst. Här är listan:

Hello, sometimes there is nothing special that I want to try when I’m in Stockholm and sometimes the list is full. This time I have rather few places that I would like to try out. I have always been fascinated by the fact that there are so many good places to go to here and new places, as well as old places, comes and goes or just stays the same. Remember that you MUST make a reservation. For most places in advance, a couple of weeks, at least. Here is my list:

Sandhäxan - Gästrikegatan 13 - en liten kul “översättning” på sandwich och ett ställe som serverar just det smörgåsar. Recensionerna är lite blandade. Goda mackor men små och dyra. | A sandwich bar that I would like to try but based on the reviews it might be a disappointment. We will see.

Schmaltz - Nybrogatan 19 - den nedre delen av Nybrogatan börjar få ena intressanta restaurangen efter den andra. Schmaltz är ett litet ställe och är tänkt att vara lite som en amerikansk deli. Tänkte kanske pröva den på fredag lunch. | An American Deli in Stockholm. Worth trying.

Ciccio’s - Nybrogatan 21 - en riktigt äkta italiensk-amerikansk restaurang. Så snyggt inredd och med snygga italienare som serverar. Vi var där och åt igår kväll och var riktigt nöjda med maten, stämningen och miljön. Hit kommer vi absolut att komma igen! | An real Italian American restaurant in Stockholm. Super nice deco with Italiens working there. We were there yesterday for dinner and was really happy with the food, the athmosphere and the ambience. We will be back!

Misshumasshu - Birger Jarlspassagen - en svenskjapan som drivs av restaurangduon Adam & Albin. Åt på Adam & Albin - Rådmansgatan 16 och det var supergott, men mer klassiskt svenskt. Misshumasshu är ett helt annat kök. Skall absolut prova. | A Swedish Japanse restaurant started by restauranters Adam & Albin. Looks interesting and must be good.

Blique / Arc - Norrmalmstorg - en takterass som är värd att pröva. Och det var just här som ordet Stockholms syndromet uppfanns i samband med Norrmalmstorgsdramat på 70-talet. | Roof top terrace! And with an interesting history. This is the bildning where the bank robbery took place in the 70’ where the word Stockholm syndrome was invented.

Savant - Tegnergatan 4 - en något så ovanligt som en kaffe & vinbar. Som endast jobbar med utvalda producenter både på kaffe- och på vinsidan. De har också en liten meny med goda smårätter. Vi var där igår innan vi var på Ciccio’s igår. Värt omvägen och måste pröva kaffet på dagen. Men även komma tillbaka för att dricka deras goda naturviner. | An interesting mix of a coffee bar during the day and wine bar in the evening. Worth noting that they are making a choice to only have vendors with sustainable business. With a lot of nice side dishes as well. We were here yesterday before going to Ciccio’s. Delicious eco wines so worth the detour. Also want to try the coffee.

Portal - Sankt Eriksplan 1 - en mysig kvarterskrog med det lilla extra. Har ätit lunch här en gång och vill gärna pröva en middag här. | A nice restaurant with the little extra. Have been here for lunch but next time dinner.

l’Avventura - Sveavägen 77 - en liten udda adress precis bredvid Hard Rock Cafe. En fantastisk bar och en trappa ner en stor restaurang med runda bord, vackert inredd och med jättegod italiensk mat. Kändes verkligen som att hamna i Italien en stund. Och här MÅSTE ni boka bord låååång tid i förväg. Värt väntan!! | A bit odd address but a fab place.A great bar with great drinks. And downstairs a big restaurant with round tables with delicious italian food. You feel that you have been in Italy for a while. Here you MUST make a reservation well in advance. But worth the waiting.

Banks Hotel - Arsenalsgatan 6 - ett relativt nyöppnat hotell med flera restauranger och barer. Påminner lite i stilen om både l’Avventura och Ciccio’s. Långt ifrån avskalat skandinaviskt och mer ‘more-is-less’. | A new hotel opened up in the spring time with restaurants and bars. A bit similar in the style with l’Aventura and Ciccio’s. Less Scandinavian style and a more is less concept, which I like.

Tako - Birger Jarlsgatan 29 - inte en mexikansk restaurang utan en asiatisk. Tydligen med roliga och galna upptåg och ett hålla-i-gång ställe. Vore kul att pröva. | Not a mexikan restaurant but rather an asian. Obviously with a funny crowd and a lot of happenings.

StikkiNikki - Nybrogatan 43 - Hemmagjord ekologisk glass. Precis som i Italien. Finns på ett flertal ställen i stan. Mums!! | Ice Cream like in Italy. Home made and organic. Yummy!! In multiple locations in Stockholm.

Så lite inspiration för er nästa tur till Stockholm, eller för er som bor här, nästa gång ni skall gå ut med kompisar. Som ni märker några har jag prövat, några inte. Kul att ha en lista!! Några andra tips? Vi hörs! Ciao Catharina

So some inspiration for your next trip to Stockholm. I have tried some and some not. But I like to have a list. Any other tips? See you later! Ciao Catharina