Familjen av Johanna Bäckström Lerneby.

IMG_0541.png

Hej, som ni kanske vet läser/ lyssnar jag konstant på olika böcker. Älskar att ha / ta mig tid till att sitta ner och läsa. Är jag i farten passar det fantastiskt bra att lyssna till en bra bok. Det är en blandning deckare, skönlitteratur, historiska romaner och dokumentärer. Lyssnade till Familjen av Johanna Bäckström Lenreby i början på sommaren. Hörde i P1 Kultur om boken i maj och lade den på minnet. Den är och har varit högaktuell en längre tid (tyvärr) och Johanna förklarar och beskriver en del kring bakgrunden bakom alla rubriker om gängkriminalitet och svårigheter för myndigheterna och polisen att göra något.

Boken handlar om den stora släkten Ali Kahn som styr Angered/Bergsjön norr om Göteborg. De styr och ställer med våld och kriminalitet, och man har låtit dem göra det under många år. Men sedan ett tag tillbaka har man började med en myndighetsgemensam insats, vilket innebär att man samkör register och kartlägger släktens aktiviteter för att därigenom hindra dem att fortsätta utöva sin makt och utnyttja bidragssystemet. Arbetet fortsätter och våldet fortsätter, men kanske kanske kommer en utveckling åt rätt håll där vanliga invånare kan leva ett normalt liv utan att vara rädda för repressalier, våld och hot om våld.

Läs boken och få en inblick hur denna typ av parrallellsamhälle har kunnat uppstå och vad polis och myndigheter idag gör. Och för att förstå en annan sida av Sverige som ni läser om i tidningarna var och varannan dag.

Ha en skön lördag! Här blir det indisk mat, hemmalagad naturligtvis, med pannkakor till maken och morotsmuffins till mig som efterrätt. Vi ses! Ciao Catharina

Hello, as you may be aware of if you have read my blog for a while is that I‘m a passionate reader. This book is however in Swedish so no long review. It‘s a documentary about a large family in Gothenburg that rules the neighborhood with violence, crime and threats. It‘s also about what the police and the government are doing in order to prevent / stop this from continuing. A really good book what is a common in Sweden today.

Enjoy Saturday evening. We will! I will make some Indian food and then pancakes for husband and carrot muffins for me as dessert. See you! Ciao Catharina