Handplockat #1. | Handpicked #1.

Hej, nu är det november, och det är en månad som jag alltid har gillat. Tycker om de regniga dagarna och de mörka kvällarna då jag kan njuta hemma med tända ljus, familj / vänner eller bara vara själv. Och dessutom betyder november också att vintern snart är här och jag älskar vintern med snö & skidåkning.

Förra veckan började jag en ny månadslista;  om böcker och nu kommer också månadens handplockat! Här tänker jag blanda saker som står på önskelistan (och både födelsedag och jul är snart här så listan kan ju få blir lite extra lång, eller hur), saker som jag inspireras av och saker som jag har köpt / fått och som betyder lite extra. Hoppas den inspirerar er också! / Catharina

1) Vykort - har alltid tyckt om att köpa fina (& ibland lite galna kort). Och nu när vi är och hälsar på kompisar så vad passar bättre än att skicka ett som tack för gästfriheten, eller en födelsedagshälsning eller att skicka kort till sina döttrar som bor långt bort!! "Snail-mail" när den är som bäst! 

2) Den perfekta give-awayen för företag - var och provade vin på Kozlovic vingård i Istrien och såg då detta lilla block. Undrade var det var och såg att det är papper för tuggummi. Man river av en liten sida och lägger tuggumit där. Perfekt eller hur? Hur många gånger har man inte undrad var man skall göra med sitt tuggummi? Nu är det alltså löst. Ligger nu i min handväska! 

3) Fick denna fina vinkylaren från Balmuir av våra vänner Heidi & Mattiesko när de hälsade på oss (se här) . Hade aldrig hört talas om Balmuir innan men det är ett finskt livsstilsmärke som gör helt otroligt vackra saker. Vill ha mer!! 

4) Inredningsinspiration från Lotta Agaton och det är den årliga utgåvan av Magazine Bloom # 23 av Li Edelkoort and Trend Tablets. Mitt nyvakna inredningsintresse väcktes direkt när jag såg detta magasin. Så upp på önskelistan!

5) In the mood for colours av Hans Blomqvist. Såg den i ett reportage i nummer 8 av Elle Decoration och den åkte också genast upp på min önskelista för julen! Vilka fantastiska rum & färger! 

6) Fjärrkontroll till min Nikon D7200. Prövar mig fram hur jag skall använda den. Och hittade också i mina gömmor min pappas gamla kameraställ, så nu blir det till att exprimentera. 

7) Mobilladdare från Hey Waldermar som jag av en händelse såg på Instagram. Och just i den vevan blev jag med två mobiler; en iPhone (med mitt svenska nummer) och en Samsung (med mitt österrikiska nummer). Och man kan ladda båda med denna fiffiga och jättesnygga laddare. Så självklart att jag köpte en omedelbart och är supernöjd!! 

8) Mobilväska Bandolier. Såg en tjej i våras på en flygplats som hade den och tänkte fråga var hon köpt den men hann inte. Var sedan på 50-årsfest i augusti och där såg jag den igen. Min amerikanska "svägerska" från LA är kompis (se här) med hon som startade företaget. Även den är nu på min önskelista då jag nu också såg att den görs för 6+ iPhone. Jipiii!! 

Fotografierna för bilderna 3,4,5 & 8 har lånats från respektive produkts hemsida.

Hi there, now it is November. Time is really flying!! Have always liked November. I like the rainy days and the darker evenings, then I can just stay at home, light candles, spend time with family / friends or just be on my own. And when November comes it also means the winter is soon here, happy happy!! 

I will today start with yet another category. Last week it was Reading list of the month, and now it is time for another monthly list; handpicked! Here I will mix what is on the wish list (both birthday and Christmas are around the corner so the list an be extra long, right?), what inspires me and what I have just bought / received that means a little extra something. I hope it will inspire you! / Ciao Catharina!

1) Post Cards - have always liked to buy nice (& sometimes a bit crazy) post cards. And now when we are visiting a lot of friends what can then be better then to send a card as a thank you for the hospitality, or for birthdays or to my daughters that are living far away at the moment. Snail mail when it is at its best! 

2) The perfect give-away for companies - we tested some wine last week at Kozlovic Winery in Istria and saw this little note block. Curios I looked, at saw that it was Paper for Chewing Gum. Your tear of one page and put your chewing gum there. Smart!! How many times have you not found yourself in the situation where you don't know where to put it!!! Now in my hand bag! 

3) Got this really beautiful Wine Cooler from Balmuir  from our friends Heidi & Mattiesko when they visited us earlier this autumn (se här) . Had never heard about Balmuir before but it is a Finnish lifestyle brand  that makes really beautiful things! Want some more!!!

4) Interior Design Inspiration from Lotta Agaton and last week she wrote about Magazine Bloom # 23 av Li Edelkoort and Trend Tablets. My new interest for Interior Design got fascinated. Up on the wish list!!

5) In the mood for colours by Hans Blomqvist. Saw this in a reportage in number 8 of Swedish Elle Decoration and of course it has to go on the wish list!  Fabolous colours & rooms for inspiration!!

6) Remote Control to my Nikon D7200. Trying how to use it. And then I found my fathers old tripoid, so the experiment can start. 

7) Mobile charger from Hey Waldermar that I saw on Instagram. And at the same time I got two mobiles; iPhone for my Swedish number and Samsung for my Austrian number. What can then be better then one charger for both!! And it is soooo stylish!!

8) Mobile case Bandolier. Saw it earlier this year but didn't have time to ask where this girl had bought it. Then on my sister-in-law 50th birhtday party my American sister-in-law had one (se här)! It's her friend from LA that have started the company. Of course this has to go on the wish list. And now it is also one for iPhone 6+. Yipiee!!!

Photos for picture 3,4,5 & 8 has been taken from respective the linked webpages.