Wien igen. | Another visit to Vienna.

Karlskirche, Vienna 2016

Karlskirche, Vienna 2016

Hej, hoppas att ni har det bra! Här är det bara bra! Skall strax åka iväg till Salzburgs flygplats för att flyga till London med maken (och japp!!) för att hälsa på kompisar!! Vi är där en lång weekend! Skall bli kul! Kom hem från Wien igår kväll.  Jag har varit där för att prata med min coach om mitt förhoppningsvis nya företag. Vad inspirerande och kul! Pearson, som jag jobbade på tidigare, men där min tjänst blev indragen (i ännu en omorganisation) erbjöd mig ett omställningsprogram via Right Management. Det har varit jättebra! Dels har de ett bra upplägg på sin platform som man kan jobba hur mycket som helst med och dels erbjöds jag coaching. Jag började med coaching först i Stockholm men numera har jag en coach här i Österrike. Vet det mesta om att start företag hemma, men inte här nere. Mitt mål är att jobba härifrån så att jag kan vara mer med min man (går väl knappast att vara mindre tillsammans än vad vi har varit...). Håll tummarna! 

Hi again, hope everything is fine! Here everything is great! Soon of to Salzburg airport to fly to London with my husband (and yes!) to visit friends for the weekend. Really looking forward to it! Came back from Vienna yesterday evening. I have been there to see my coach. Getting guidance about setting up my own company. Very inspiring and exciting! I got this outplacement service as part of my redundancy package at Right Management from Pearson, my former employer. Right have a very good online support solution and I also got coaching for a limited time. I started in Stockholm with the coaching but then got the recommendation to move it to Austria, which has been very good! I know how to set up a company in Sweden but not down here, which is my goal. Fingers crossed! 

Lingenhel, Vienna 2016

Lingenhel, Vienna 2016

Tog tåget fram och tillbaka till Wien, mysigt och avkopplande. Åkte i förrgår och hade eftermiddagen på mig. Då det var helgdag, Alla Helgona, var det mesta stängt. Dock hade jag hoppats på att  Lingenhel hade varit öppen. Informationen på google var lite oklar (hade jag kollat deras websida så var det inte oklar!). Nåväl, promenerade dit i det fina höstvädret, och såg då att det var stängt. Såg för övrigt tipset på bloggen; Remodelista

Took the train to Vienna, which I always find is relaxing. Headed out the day before yesterday and arrived early afternoon. However, it was holiday here, Halloween, so most shops / places were closed. Had hoped that  Lingenhel was open, but unfortunately not. Anyway, it was nice weather and a nice walk to a new part of Vienna (for me). By the way, got the tips from the bloger Remodelista.

Ströck Feierabend, Vienna 2016

Ströck Feierabend, Vienna 2016

Det verkar vara mysiga kvarter här och hittade detta mysiga café; Ströck Feierabend . Tog en paus och drack en kopp te. 

Drank some tea at this nice café; Ströck Feierabend

Barbershop, Vienna 2016

Barbershop, Vienna 2016

Kunde inte låta bli att föreviga denna snygga Barbershop. Också den på Landstrasser Haupstrasse. 

And couldn't resist to take a photo of this very stylish Barbershop. Also on Landstrasser Hauptstrasse. 

Russisch-orthodoxe Kirchengemeinde, Vienna 2016

Russisch-orthodoxe Kirchengemeinde, Vienna 2016

Schloss Belvedere, Vienna 2016

Schloss Belvedere, Vienna 2016

Det var en vacker eftermiddag och på promenaden tillbaka till hotellet såg jag att jag var nära Belvedere, så jag promenerade tillbaka dit. Var här förra gången också (se här). Utställningen med Ai Weiwei pågick fortfarande. Vackert!! 

It was a very nice afternoon and on my way back to the hotel I realized that I was close to Belvedere, so I decided to go there. It was so beautiful there the last time I was here (pls see here) so I wanted to see it one more time. The exhibition with Ai Weiwei was still on. Beautiful!

Exhibition by Ai Weiwei, Belvedere, Vienna 2016

Exhibition by Ai Weiwei, Belvedere, Vienna 2016

Praterstrasse, Vienna 2016

Praterstrasse, Vienna 2016

Igår var det dags för min coaching och jag promenerade  i ett regnlätt Wien till Prater-området. Också ett mysigt område med cafeer, affärer och restauranger. 

Yesterday it was time to see my coach and I walked in a light rain to the Prater area. Also a very cosy area, with cafes, restaurants and shops. 

Balthasar, Praterstrasse 38, Vienna 2016

Balthasar, Praterstrasse 38, Vienna 2016

Min coach ger så mig så mycket energi och riktar alla mina ideér åt ett håll. Så efter ett långt och givande samtal tog jag en cappuccino på Balthasar

My coach gives me so much energy and gives me a direction for all my thoughts. So after a long and very inspiring conversation I had a cappuccino at Balthasar 

Praterstrasse, Vienna 2016

Praterstrasse, Vienna 2016

Sprang förbi denna affären, Song, en blanding av kläder, inredning och lite annat. Hann dock inte in då det började bli dags att gå till tåget. Hit skall jag gå tillbaka. 

Saw this very interesting shop; Song, but didn't have time to stop and have a closer look since I need to head to the train. Will definitely go back! 

Stephansdomen, Vienna 2016

Stephansdomen, Vienna 2016

Stephansdomen, Vienna 2016

Stephansdomen, Vienna 2016

Leberkas-Pepi, Vienna 2016

Leberkas-Pepi, Vienna 2016

Haha, kunde inte motstå att ta ett kort på detta ställe; Leberkas-Pepi. Leberkässemmel är känt som skidlärarfrukost, mao en smörgås med denna korvvariant. Eller som min kompis Gunnel kallar det, falukorvssmörgås. 

Det är kul att komma tillbaka till en storstad och att lära känna kvarter och områden utanför de mest besökta. Och Wien ger först ett intryck av att vara mest gamla stora ståtliga, och vackra byggnader och mycket österrikiskt men promenerar man runt lite hittar man den moderna storstadspulsen med "edgy" affärer och inrättningar. Kul! Vi får se när jag kommer tillbaka, förmodligen till våren. 

Vi hörs av snart! Catharina

Couldn't resist a photo on this place; Leberkas-Pepi. Leberkässemmel is famous here around as the ski teacher breakfast. 

It is very nice to come back to a city and get to know other parts of it then just the once on the Top 10. And Vienna give you a first impression of just big, old and beautiful buildings and very Austrian but if you walk a little bit outside / around you will discover the modern city live with edgy shops and places. Me like!! 

See you soon! Catharina