Mount Desert Island, Maine.

Bass Harbor Lighthouse, ME 2016

Bass Harbor Lighthouse, ME 2016

Godmorgon, nu är jag på en annan kust; nämligen västkusten hemma i Sverige, närmare bestämt Uddevalla och myser med mina syskon och deras barn! 

Vår resa slutade i Mount Desert Island, närmare bestämt i Bar Harbor. Vi bodde precis vid havet på ett litet bedagat hotell, mysigt!! Jag hade tänkt att fota massa fyrar längst kusten i Maine, som New England är känt för, men missade att lägga in det i vårt reseschema, så det blev bara en!!! 

Good morning!!! I'm now at another coast; the west coast of Sweden, visiting my siblings in Uddevalla

Our trip ended in Mount Desert Island, more preciously in Bar Harbor. We stayed at a hotel close to the Atlantic Ocean, a bit outdated, but rater cosy! I had the idea of getting a lot of photos on lighthouses, of which New England is famous for, but forgot to put it in the travel schedule so we only got one!! 

B  ass Harbo  r Lighthouse, ME 2016

Bass Harbor Lighthouse, ME 2016

B  ass Harbo  r Lighthouse, ME 2016

Bass Harbor Lighthouse, ME 2016

Vädret var fortfarande fint men hade blivit kyligare. Vi anlände relativt sent på eftermiddagen från Portland på tisdageftermiddagen och här mörknar det nästan lika tidigt som hemma så det var mörkt vid fyra. Så vi bestämde vi oss för att äta en tidig middag på hotellet, som var ok! 

The weather was still very nice but the degrees had got down. We arrived in the late afternoon from Portland on Tuesday evening and we barely made it before the sun set, at four. And instead of getting into the car, again, we decided to eat at the hotel, which was ok. 

Frenchman Bay, ME 2016

Frenchman Bay, ME 2016

På onsdagen tog vi det lugnt på morgonen. Jag tog en powerwalk på morgonen och sedan åt vi frukost. Därefter tog vi en dagstur runt Mount Desert Island. Hela turen, med flera stopp, tog ca två timmar. Det fanns flera "Kodak moments" över hela ön, se nedan!  

On Wednesday we had a slow start. I took a morning walk along the beach, and then we had breakfast at the hotel. After that we took a tour around the Mount Desert Island. The whole tour, with a lot of stops, took around two hours. There were a lot of "Kodak Moments", please see below. 

Frenchman Bay, ME 2016

Frenchman Bay, ME 2016

Frenchman Bay, ME 2016

Frenchman Bay, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

Seal Harbor, ME 2016

mabontomic.jpg

Det var inte mycket att välja på när det gällde att mat, både lågsäsong och dagen före Thanksgiving. Vi hamnde på det enda öppna stället och än en gång, maten var ok! 

We didn't have much to choose from for the early dinner, both off season and the day before Thanksgiving. We ended up in only open place that was open, ok! 

Main Street, Bar Harbor, ME 2016

Main Street, Bar Harbor, ME 2016

Folktomma gator i Bar Harbor kvällen före Thanksgiving klockan 18!! 

Empty streets in Bar Harbor the evening before Thanksgiving at 6 pm!! 

Main Street, Bar Harbor, ME 2016

Main Street, Bar Harbor, ME 2016

Detta var sista anhalten på vår resa. På torsdagen bilade vi hem genom ett snötäckt Maine, New Hampshire och Vermont, vilket tog ca 7 timmar. Vi åt en mysig Thanksgiving middag med Mimmi och hennes kompisar på 439 College Str. Det blev en tidig kväll då vi på fredagen skulle bila till Boston och vi kände att vi ville vara ute i god tid med tanke på vinterväder, rusningstrafik, Black Friday, tanka & lämna bilen i Boston. Allt gick bra!! Vilken mysig resa!! 

Imorgon får ni en summering hur vår resrutt såg ut, vad vi lyssnade på och hur det är att bila i USA i senhöst. Vi hörs!! Catharina

This was the last stop on our road trip. On Thursday we went back to Burlington through snow covered Main and New Hampshire, approx 7 hours. We had a nice Thanksgiving dinner at Mimmi's place; 439 College Str. Another early evening since Gaby and I had to go to Boston the next day and with snowy roads, rush hours, Black Friday and leaving the rental car we wanted to have some extra time. All went well! This trip was fabulous!! 

Tomorrow you will get a summary of our road trip; which route we took, what we listned to in the car, how it is to rent a car and drive in US etc etc. See you then!! Ciao Catharina