Mitt hemmakontor. | My home office.

Notebook Smythson, Hey Waldemar charger & my reading glasses from Black Eyeware

Notebook Smythson, Hey Waldemar charger & my reading glasses from Black Eyeware

Godmorgon i ett snöslaskigt Stockholm! Hade tänkt att dela med mig av en bild från Flachau med snökanonerna i full gång men det kändes lite fånigt med tanke på all snö i Stockholm. Reste hem i onsdags och var till slut glad att överhuvudtaget komma hem, vilket tillslut blev halv ett istället för halv sju. Fast tycker fortfarande om vintern, även fast den kommer tidigt i år. Vissa pister har redan öppnat i Salzburgerland (vilket är det skidomårdet som Flachau tillhör) men skidåkningen får vänta tills i början på december då jag är hemma för att dels packa ihop alla saker i vår numera sålda lägenhet mm

Men tänkte i detta inlägget lite kort visa mitt, i min tycke, fina hemmakontor i Flachau. Jag gjorde om det för 1 1/2 år sedan och stormtrivs att sitta här. 

Good morning from a white Stockholm! The snow took us all by surprise earlier this week, and an incredible amount of snow came in a very short time. I was going to share an image from Flachau with the snow canons working in the ski slopes, but it felt a bit silly with all snow in Stockholm. I was travelling back on Wednesday, when most snow fell, and I was happy just to come home at the end. Originally planned to be home at half past six but arrived half past twelve in the night. But still like the winter!! And some slopes will be open this weekend in Salzburgerland (to which Flachau belongs) but no skiing yet since I need to sort things out in our appartment since it has been sold etc. 

And I just wanted to share with your some pics from my home office in Flachau. We redecorated 1 1/2 years ago and I'm very happy with the result. Here we go... 

mabontomic.jpg

Min arbetstol med mysigt fårskinn samt dator och anteckningsbok. 

Nice and cosy with the sheepskin on the chair, laptop and a note book. 

mabontomic.JPG

Hoppas ni inte ser förlängsningssladden på bilden?!?!  Håller fortfarande på att lära mig redigera bilder, gå myrsteg framåt, men hittade inte "sudda knappen"...  men sladden går till...

Hopefully you can't see the extension cord on the photo above?!!? Still learning to edit photos... however, the cord goes to this...

mabontomic.jpg

... Ann-Katrin Brafs fina kaninlampa. Har ett mindre fönster samt dörr ut till vår altan. Mysigt att få dagsljus samt att se årstidernas skiftningar när man behöver en liten paus. 

...beautiful lamp by Ann-Katrin BrafIn the office I have a smaller window but also a door out to the terrace. Nice to see the seasons passing by.

mabontomic.jpg

Handgjord matta och fårfäll från Sarajevo

Handmade carpet and sheepskin from Sarajevo

mabontomic.jpg

En riktigt spargris!  Den används flitigt och senast (när vi promenerade till banken med spargrisen under armen) innehöll den strax under 500 euro. Bra sparat! Fin träskulptur som jag har fått i present från min kompis Gunnel (hon har en förmåga att köpa fina presenter!). 

A true Piggy Bank!! Full with euros! Last time we went to the bank, with the piggy bank under my arm, we have saved around 500 euros. Good work! Nice tree sculpture, a present from Gunnel (always has an eye for beautiful gifts, I know I have quiet a few!!) 

mabontomic.jpg

Är förtjust i fina små saker och denna fina pingvin köpte jag när jag var i Wien med Gunnel tidigare i höst (läs mer här). Den är från Sabine Berchtold penguinfactory.at. Bakom står två korgar som jag har spraymålat. Den runda till vänster är min mammas gamla sykorg. 

Love small nice things and this pinguin I bought earlier this autum when I was i Vienna with Gunnel (read hear). It is from Sabine Berchtold penguinfactory.at. Behind I have two baskets that I have spray painted in black. The small round one is my mothers old sewing basket. 

mabontomic.jpg

På bokhyllan har jag gjort ett stilleben med fat från Kate Spades  (som jag köpte i Burlington, US tidigare i höst) m några sjöhästar, ett radband som jag fått av Bojans mamma samt Kruka Hortus från Svenskt Tenn för lite grönt på kontoret. 

On one of the shelfs I have a tray from Kate Spades (that I bought in Burlington, US earlier this autumn) with some see horses and a rosary that I have got as a gift from Bojans mother as well as a pott from Svenskt Tenn, to add some greens to the office. 

DSC_3929_444.JPG

Har kommit på att jag glömmer bort vad jag bjuder våra gäster på och har därför en bok där jag skriver upp vad vi bjuder på så att det inte blir samma varje gång. 

Idag är det full fart här i Stockholm med fix samt träning men tittar in lite senare idag så får ni se lite bilder från min keramikkurs som jag var på igår. Sååå kul och mysigt!!! Vi ses senare, eller hur? Catharina

Don't always remember what our guests has been served so now I have it all written down in this book, so no more repeats. 

Today I have a lot of things to do, including some training but will show you some photos from yesterdays pottery class. Always such a treat!! So see you later today, right? Ciao Catharina

PS Fastnar för vissa låter och här är den senaste! Tala om att ge bra fredagsfeeling!! Happy Friday! 

NB My latest additiction when it comes to songs that makes me happy!!! Happy Friday!