Flachau. Therme

mabontomic.jpg

Hej igen, det finns ju massa saker att göra utanför pisterna och här i Österrike är det en gammal tradition att gå på badhus i en av alla kurorter som finns överallt här. De liknar mer vad vi idag kallar Spa men kallas Therme. Det finns oftast en avdelning för barn med bassänger mm och sedan finns en särskild avdelning med bastur och bad för vuxna. Vi har ett stort badhus; Therme Amadé i vår grannby Altenmarkt. 

Hello again, there are a lot of things to do other then skiing and an old tradition is to visit a Thermal Spa. We have one close by; Therme Amadé. Here is a large section for children but also a separate section for adults with saunas and pools. 

mabontomic.jpg

Här finns 7 olika bastur med framförallt med olika värme och ett flertal pooler, både inom och utomhus, med olika nyttiga mineraler. Man har också program hela dagen i de olika bastuarna då en sk badmästare kommer och häller på vatten och svingar med en handduk och det blir såååå varmt, och de kan även ha is, salt, olika oljor, lera mm mm 

Here they have 7 different saunas, the main difference is the different heat, everything from 60 degrees up to 100 degrees. Pihuu! They also have different pools, both indoor as well as outdoor, with different good minerals in it. They have program the whole day in the saunas when a bath attendant comes and poor water on the stones and swings a towels, and then it get really hot. They also add ice, salt, different oils and mud...

mabontomic.jpg

Men den stora skillnaden mot hemma är att alla är nakna, och allt är unisex! Man promenerar runt, simmar, bastar, tar en öl i baren, duschar och vilar i sköna stolar, helt naken. Mao nästan som att gå omkring på ett naturistläger (som ju är stort här nere), inte för att jag har gjort det men tror känslan är densamma. Så jag och maken har än så länge inte bjudet med några kompisar hit, haha. Och man ser vilket mode det är som gäller, haha och visst finns det de som vill visa upp sig lite mer, men det gäller ung som gammal och man som kvinna. Jag är lite pryd av mig så har en handduk lätt tillgänglig... 

But the main difference from Sweden is that everybody is naked, and everything is unisex!!! You walk around, swim, sit in the sauna, take a beer in the bar, shower and rest in the relaxing chairs, totally naked. You get a feeling that you at a naturist camp (which is rather popular here), not that I have been to one, but I thing the feeling is the same. And we haven't invited any friends here, haha And you can also see the latest fashion, haha. Some like to show off but it goes for younger and older, men and women alike. I'm a bit prude so have a towel for easy access... 

upload.jpg

Man stannar 3-4 timmar: slappnar av, simmar, bastar, läser en bok och njuter av den lugna miljön. Det är självklart fotoförbud och även förbud att använda mobil så jag har fotat lite i omklädningsrummet. Man känner sig som en ny människa efteråt, och till och med jag som är pryd vänjer mig. Men som sagt det dröjer nog innan vi bjuder med några kompisar, eller till och med våra tjejer. Vi hörs! Catharina

You normally stay 3-4 hours; you relax, go swimming, goes to a sauna (or two or three), read a book and relax in the quiet surroundings. It is forbidden to take photos (of course) and also to use the mobile so I have only taken a couple of photos from the changing room. You feel like a new person afterwards, and even I who am prude are getting use to being naked. But it will take some further time until we invite friends to come along, or even my girls. See you later! Ciao Catharina