Januariböcker. | January month books.

mabontomic.jpg

Hejsvejs! Dags för en liten uppdatering av vad jag har läst sedan november. Tiden har flugit iväg, trots att jag har varit hemma hela tiden, så min läslista blir visst inte så diger denna gången. Men har hunnit med Jos Nesbös Midnattssol samt har nu också läst ut Haruki Murakamis Elefanten som gick upp i rök. Den senare är en novellsamling, som jag inte egentligen är så förtjust i, då de alltid slutar hastigt och lustigt. Men Harukis sätt att skriva både surrealistiskt och övernaturligt passar novellformatet då allt är förvirrat. Gillar också att novellerna hänger ihop, doc väldigt löst. Kan rekommendera den, om man tycker om hans surrealistiska sätt att skriva. 

Jo Nesbös Midnattssol är den andra fristående thrillern i en serie av två. Den utspelas uppe i nordligaste Norge med samer och leastadianer. Jag tycker att den är mer av en lågmäld kärleksroman, snarare än thriller, trots alla mord. Påminner mig om andra säsong av Fargo, fast där är det massa massa mord, men känslan är den samma! Rekommenderas x2! 

Hello, time for my reading recommendation, now when January is almost over. Last time was in November. Time has been flying, despite me being at home, so have unfortunately not that many books on my list this time. But I have read Jos Nesbös Midnightsun as well as Haruki Murakamis The Elephant Vanishes. The last one is short stories, that I'm not that found of, but seems to have a lot of them on my reading list at the moment. I really like Haruki's writing style being both surrealistic and supernatural. And the short stories are a bit connected, which I like. Can recommend this one!! 

Jo Nesbös Midnightsun is the second independent thriller, in a series of two. It's taking place in the north of Norway with Samis and leastedians. I think it more of a low key love story, rather than a thriller, despite the murders. It actually reminds me of the second season of Fargo, even though it's way more murder in that one, but the feeling is a bit the same. Recommended x2!!

mabontomic.jpg

Jag läster ju flera böcker parallellt och fick låna min svärmors julklapp; Patricia Cornwells Chaos. Vi har både läst mer eller mindre alla Patricia Cornwells romaner om rättsläkaren Kay Scarpetta och hennes vansinnigt snygga man, gärningsmannaprofilaren på FBI; Benton Wesley. Lite fånigt i längden om hur snygg, rik och intelligent han är. Påminner lite om beskrivningen av fantastiska Christian Grey i Fifty Shades of Grey (som jag köpte på engelska på Frankfurts flygplats innan hajpen bröt ut och trodde att det var en deckare, men döm om min förvåning...haha). Chaos är den nyaste i serien om Kay Scarpetta och den är såååå långsam. Hennes promenad genom ett supervarmt Boston varade typ 20 sidor, pust! Men den är bra för min engelska / amerikanska så jag tänkter läsa ut den och lämna tillbaka den till kära svärmor snart. 

I have always been reading more than one book at the time, and borrowed my mother-in-laws Christmas present; Patricia Cornwell's Chaos. We have both read more or less all her novels by the medical examiner Kay Scarpetta and her fabulous FBI husband Benton Wesley, who is handsome, rich and so intelligent. A bit stupid and reminds me on the description of Christian Grey in Fifty Shades of Grey (which I accidentally bought at Frankfurt airport before the hype, and thought it was a crime novel, haha...). Chaos is the latest novel about Kay Scarpetta and it is soooo slow. It takes about 20 pages to describe her walk through Boston in a heat wave... But it's good for my English so I will continue to read it! 

DSC_4946_807.JPG

Och efter Chaos tänkte jag läsa P.D. James The Mistletoe Murder, som jag också lånat av min svärmor och även P.D. James har vi som gemensam författare och har läst de flesta av hennes deckare. Denna köpte Mimmi i julklapp till sin farmor när vi var i Portland, Maine (se här). Det är också en novellsamling (!?) men med relativt stor text så den går nog fort. Sedan tänkte jag avsluta dels Alice Munros För mycket lycka (japp också en novellsamling) som jag började läsa för något år sedan och även Paul Austers Dårskap i Brooklyn.

Tror jag har att läsa tillräckligt nu i februari och mars. Vad tror ni? På återhörande, Catharina

And after Chaos I will read P.D. James The Mistletoe Murder, which I have also borrowed from my mother-in-law. We also have P.D. James as one of our favorite author and we have read most of her crime novels, as well. This one Mimmi bought for her grandmother when we visited Portland, Maine (see here). It is also a short story (!?) but it is short and with large letters, so it will go quickly to read that one. Then I will also finish Alice Munros Too much happines (yes, also short stories) that I started to read a year a go or more, and Paul Austers Brooklyn Follies. 

I think this will last for for February and March. Will also prioritize the books I have borrowed from my mother-in-law so I can return them when I'm back in Stockholm in mid-February. Enough, or what do you think? See you later! Ciao Catharina