Höst. Kyla. Mörker. Värme. Kärlek. Vänskap. Hemma. | Autumn. Coldness. Darkness. Love. Friendship. Home.

FullSizeRender.jpg

Hej, åh vilken fin vecka jag har haft hemma i Stockholm. Började ju hos svärisarna med champagne i lördags och packade om alla mina saker med fin hjälp av Mimmi, hela söndagen gick åt. Nu nere i 20 flyttkartonger, med bara bra saker. Och usch vad kallt och mörkt det är! Mörkret är ok men kylan... Och just denna tiden på året, växlingen mellan senhöst mot vinter. Då fryser jag alltid, tills jag vänjer sig. Tänkte ju inte på att plocka fram handskar mm från flyttkartongerna, och orkade inte leta, ojoj.

Hello, oh have had such a nice week in Stockholm. Started it off with a weekend at my ex-parents-in-law with champagne on Saturday and then re-packing all my things, with great help from Mimmi, took the whole Sunday. Now down to 20 boxes, with my favorite things. And oh dear, it is cold and dark now. I can take the darkness but the cold, brrr. It takes a week or two during this time of the year to get use to the cold. And didn't think clear so forgot to take out gloves from one of the 20 boxes, but couldn't bother to search them again... 

FullSizeRender.jpg

Prio denna gången var än en gång mina tjejer och hjälpa dem att fixa i deras nya lägenheter. Och vi gjorde ett fantastiskt jobb. Men hann med några kompisar oxå; svägerskan runt Norra Djurgården och hennes kolonilott (kolla här), en riktigt långprommis runt Djurgården med fina Petra, en lunch på Bistro Bern med mysiga Elisabeth och en helkväll med Anna & Gustav, det nygifta paret. Och vi pratade minnen från Kenya, och allt mellan himmel och jord till ett på natten. 

Priority this time was to see my girls and also to help them with their apartments. And we did great work!! But also have had some time meet some of my friends; sister-in-law walk, another morning walk with Petra around Djurgården, lunch at Bistro Bern with an old dear friend Elisabeth and then a long nice dinner with Anna & Gustav, where we talked "memories" from our fabulous Kenya-week, and everything else until 1 am. 

FullSizeRender.jpg

Åkte fram och tillbaka i Stockholm för allt fix, både med buss, tunnelbana, Roslagsbanan och bil. 

And went back and forward around greater Stockholm to fix this and that; bus, underground, train and car. 

FullSizeRender.jpg

Visst är det lite festival-feeling över Vallhallavägen. På väg till sista kvällen hos Gaby med mys med båda mina flickorna. 

And it is sure festival feeling at Vallhallavägen, right? Last night with the girls, with dinner and film time at Gaby's apartment. 

FullSizeRender.jpg

Ni ser, festivalgeggigt!! Ingen annan väg att ta pga alla ombyggnationer. 

You see, festival boots!! No other alternative for me to walk due to reconstructions. 

FullSizeRender.jpg

Men sedan väntade en fantastisk middag med Toast Skagen och sedan Spagetti Vongole. Gaby är numera expert på denna rätt och med fina färska musslor i Östermalmshallen blev det fantatiskt. 

But then an fantastic dinner was waiting for us; Toast Skagen and Spagetti Vongole. Gaby is an expert on this dish (among others) and with fresh mussels from Östermalmshallen it was fantastic. 

FullSizeRender.jpg

Rykande het Vongole serverad på ett fint fat från en keramiker i Orbetello, Toskana. 

Steaming hot Vongole served from a nice dish from a potter in Orbetello, Tuscany. 

Och ja, vi var ju bara tvungna att börja se på säsong 2 av Stranger Things. Lovande!!! Vi hann med två avsnitt... 

And yes, we just needed to start watching season 2 of Stranger Things. Me like!! And we managed two episodes... 

IMG_3229.PNG

Och fantastisk service av Jessica Clarén, tyvärr blev det inget spinningpass denna gången, men nästa gång så... Helt fantastiska träningspass!! Och hade tänkt att träna med Gaby för att visa hur kul det kan vara att spinna med en så begåvad och inspirerande instruktör. 

And fantastic service from Jessica Clarén. Wanted to go to one of her classes but it was fully booked, but hopefully next time. Her classes are super duper!! And wanted to bring Gaby so she could get the feeling from how it is to go to, what I think is one of Swedens best spinning instructors, so next time... 

FullSizeRender.jpg

Att köra bil i Stockholms innerstad är ok, faktiskt kul. men att parkera, grrrr. Och alla ändrade tider och regler. som de infört. Man behöver ju en Masterutbildning Trafikregler förstå och begripa alla skyltar, typ 5 på varandra i fallande skala. 

And to drive in Stockholm city, is actually ok, or rather I like it a lot. But to park, grrrr! And they have changed all the times and rules. And you acutally need a Master degree in Traffic rules in order to understand how and where to park. With a minimum of 5 signs on every pole... 

FullSizeRender.jpg

Och var upp vid halv fyra imorse och tog första Arlanda Expresståget till Arlanda. Kände mig lite som "Girl on the Train" men inte så många par att spana in... 

Early bird this morning and was up at 3.30 am and took the first train to the airport. Felt a bit like "Girl on the Train" but didn't see that many couples to watch... 

FullSizeRender.jpg

Ovanför molnen, och i Wien där jag mellanlandade, var det strålande sol. Och nu är jag hemma igen. En grabb-middag väntar nu ikväll då vi har besök av Samir från London (kolla här när vi besökte han och hans fru förra hösten), så Bojan har bjudit in ett gäng grabbar, men helt ok. Vi ses och ha en riktigt mysig fredagkväll! Ciao Catharina

Above the clouds, and in Vienna where I had to change flight, it was sunny. And now home, again. An evening with guys, since our friend Samir from London is here (check out when we visited him and his wife last autumn here), so Bojan invited some guys over, but actually ok. See you and have a really nice Friday evening!! Ciao Catharina