Världen enklaste bröd. | Easiest bread ever.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Hej, detta bröd bakade Levita, vår nyfunna vän från Kroatien / Sydafrika, två gånger under vår semester och har numera fått namnet Semesterbrödet och är superenkelt att göra men blir så där segt och härligt gott. Har bakat med både vetemjöl och nu senast med ekologisk dinkelvetemjöl. Lika gott! Och håller ett par dagar och det hinner inte bli gammalt för innan dess är det slut! Här kommer reptet: | Hello, Levita, our new found friend from Croatia / South Africa, made this bread twice during our vacation and it has now got the name Holiday Bread. It is so simple and taste really nice, and a bit chewy. And it will keep fresh for a couple of days, and it will never get old since it is finished before that!! Have done it with regular flour as well as with bio dinkel, both equally good. Here is the recipe: 

1) Mixa 1 paket jäst (50 g) med 2 matskedar salt och häll på 950 ml ljummet vatten. Låt jästen lösa sig och rör i 1 kg mjöl i en stor skål. | Mix 1 packet of yeast (fresh) with 2 tbs salt with 950 ml lukewarm water. Let the yeast dissolve and mix in 1 kg of flour in a big bowl. 

2) Täck med glapack och ställ in i kylskåpet över natten. | Cover with plastic cling wrap and place in fridge over night. 

3) Nästa morgon sätt ugnen på 200 grader, lägg bakplåtspapper i en form och forma degen till 2 limpor. In i ugnen i ca 1 timma. | Next morning preheat the oven to 200 degrees Celsius. Place baking paper on tray and make 2 loaves and bake for approx 1 hour. 

4) Klart! Om du vill ha en mjukare skorpa täck brödet med en diskhandduk i ca 10 minuter. | Ready!! And for a softer crust cover hot bread with a dish cloth for 10 minutes. 

Enkelt eller hur? Lycka till och låt dig smaka!! | Can't really not be any easier!! Try it!! 

Vi ses! / See you later! Catharina