Trieste. Italy.

Piazza dell'Unita d*Italia, Trieste, Italy November 2017

Piazza dell'Unita d*Italia, Trieste, Italy November 2017

Hej, dags för tredje och sista staden; Trieste i Italien. Ännu en vacker stad och riktigt häftigt att åka 8 mil och verkligen känna att man kommer till ett annat land. Italien är alltid Italien. Vi lämnade Porec sen eftermiddag. 

Hello, time for the third and last city; Trieste in Italy. Another beautiful city and fascinating to go only 80 km and really feel that you are in another country. Italy will always be Italy. We left Porec late afternoon. 

mabontomic.jpg

Torget Piazza dell*Unita d'Italia var så vackert i julskrud och det hade precis regnat så torget liksom sken. 

The square Piazza dell'Unita d*Italia was really beautiful with all Christmas decoration and the rain made the whole square shine. 

mabontomic.jpg

Några snabba fakta om Trieste: | Some fast facts about Trieste: 

1) Folkmängd 205.000 | Population 205.000

2) Var tidigare en viktig hamnstad | Has been a very important harbour

3) En mångkulturell stad | A multi culti city

4) Illy, kaffeföretaget, är grundat här och de har fortfarande stor produktion här. Samt att de har Universita del Caffé här, va!??! Är det inte häftigt att ha ett universitet för kaffe? | Illy, the coffee company, started its business here and is still based here. And they have Universita del Caffé here. Isn't that awesome? To have a University for coffee?!?!

mabontomic.jpg

Jelena och Sandi, som vi var här med, har varit här massa gånger. Och ibland åker de bara hit för att dricka en kopp kaffe och njuta av stadens tempo. Det fanns flera gågator, och det påminde lite om Milano där jag var med mina tjejer för två år sedan. 

Jelena and Sandi, that we went with, have been here many time. Sometimes they just go here to drink a coffe and enjoy the pulse of the city. The city reminded a bit about Milan, which I went to a couple of years ago with my girls. 

mabontomic.jpg

Det var relativt varmt så att sitta ute för en drink var bara skönt. 

The weather was warm and nice to sit outside to take a drink. 

mabontomic.jpg

En Aperolspritze. Och det serverades lite tilltugg till överallt, perfekt! 

An Aperol Sprize. And they served snacks everywhere, nice!! 

mabontomic.jpg

Och alltid snyggt mode i Italien. Lite inspiration för dagarna i snön, eller hur? 

Always so nice fashion in Italy. Some inspiration for my days in the snow, right? 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan strosade vi runt lite till. Jelena och jag gick och shoppade lite...

Then we walked around a bit. Jelena and I went shopping...

mabontomic.jpg

..och makarna åt lite under tiden... 

...and our husbands had something to eat in the meantime...

mabontomic.jpg

Ingen kaffe så här sent på eftermiddagen men fin skylt. 

No coffee this late but a nice sign. 

mabontomic.jpg

Sedan gjorde vi ett stopp på Caffe Degli Specchi, som ligger på Piazza dell'Unita del'Italia. Det hade börjat regna så alla platserna under parasoll var upptagna så vi satte oss inne. 

Then we made a stop at Caffe Degli Specchi, at Piazza dell'Unita del'Italia. We sat inside because all seats outside under roof was occupied. 

mabontomic.jpg

En Aperolspritze till och lite mer tilltugg. 

Another Aperol Spritze and some more snacks. 

mabontomic.jpg

Ni ser helt ok att sitta ute... 

Rather ok to sit outside...

mabontomic.jpg

Och här är gänget samlat för vidare tur till... 

And here is the gang... 

mabontomic.jpg

En vacker vy från kaffet! 

And a rather nice view from the caffe!

DSC_8890.JPG

Vi avslutade kvällen på Eataly, som är en kedja som promotar italiensk mat i både Italien och i övriga världen. Jag hade inte hört talas om dem innan, men blev positivt överraskad. Allt i ett med både mat att köpa med hem som en lyxig variant av saluhall och flera ställen där man kunde sätta sig för att äta en bit mat; en hel måltid, lite mittemellan, lite snack och/eller dricka gott italienska vin mm

We finished the evening at Eataly, which is a chain that promotes Italian food both in Italy but also at different places in the world. I have never heard about it, but it was really nice. Everything under one roof; both to buy things home like an upscale supermarket and many place to sit down and eat; both full meal, in between or just a snack and/or drink some good Italian wine. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

En helmysig eftermiddag och kväll. Vi var hemma vid tolvtiden och det kändes verkligen som vi hade gjort en riktig sightseeing, även fast vi egentligen inte gjorde så mycket mer än att strosa runt. Men ibland är det det mest njutningsfulla när man kommer till ett nytt ställe. Inga måsten utan bara se sig omkring. Hit kommer vi att åka tillbaka, absolut! Vi ses! Ciao Catharina

A really really nice afternoon and evening. We were home at midnight and it felt like we have spend more then a couple of hours away, even though we didn't do much other then walk around. But sometimes that is the most enjoyable things to do when you come to a new place. No must, just walk and enjoy. We will be back! See you! Ciao Catharina