Pocherade ägg. Så enkelt och sååå gott. | Poached Eggs. So easy and sooo good.

Poached eggs on mashed avocado sandwish. 

Poached eggs on mashed avocado sandwish. 

Hej, här kommer nu fredagens matinspiration; pocherade ägg. Åt det första gången då ex-maken och jag var i San Francisco på Buena Vista Cafe nära Ghirardelli Square, i slutet på 80-talet. Och har älskat det sedan dess. Hade i flera år en kastrull att pochera äggen i men den har äldsta dottern fått. Men måste säga att detta är så mycket godare, och enkelt också!! Och vi har alldelels dagsfärska ägg från bonden nere på vår gata!! 

Hello, here is now Friday food inspiration; poached egg. Had it first time when me and my ex-husband had it in San Francisco at Buena Vista Cafe by Ghirardelli Square, end of 80's. Have loved it since then. And had a pot for many years to poach egg in, but oldest daughter got it. But I have to say, this is sooo much better, and so easy!! And we are fortunate to have a farmer down the road to buy fresh eggs from. 

A tea cup from my grandmother. 

A tea cup from my grandmother. 

Pocherad ägg med avocado. För 2. | Poached eggs with avocado. Serves 2

4 ekologiska ägg (så färska som möjligt) | 4 organic farm eggs (preferably super fresh)

En skvätt vinäger | A splash of vinegar

1 avokado | 1 avocado

2 msk av din bästa olivolja | 2 tbs of the best olive oil you have

Havssalt och svartpeppar | Sea salt and black pepper

En portionsform eller liten kopp | A ramekin or small cup

 

Olive Oil from Stellenbosch, South Africa and Organice farm eggs from our local farmer. 

Olive Oil from Stellenbosch, South Africa and Organice farm eggs from our local farmer. 

Fyll en kastrull med vatten och koka upp för att sedan låta den sjuda. Häll i en skvätt vinäger. Knäck ett ägg i portionsformen / koppen. Vispa runt vattnet så att det bildas en virvel och häll i ägget. Låt sjuda. För ett löst ägg 2 1/2 minut, mellanlöst ägg 3 minuter och ett med hårdare äggula 3 1/2 minut. Ta upp ägget med en hålslev och lägg på lite kökspapper. Göra samma procedur med alla ägg. | Fill a medium pan with plenty of water and let it gently simmer. Add a splash of vinegar. Crack the egg into a ramekin. Create a gentle whirlpool and tip the egg into the water. Simmer and cook; 2 1/2 minutes for runny eggs, 3 minutes for soft eggs and 3 1/2 for hard eggs. Remove the egg with a skimmer and drain onto kitchen paper. Repeat with each egg. 

Plate Mateus, wooden tray and napkins from Kenya. 

Plate Mateus, wooden tray and napkins from Kenya. 

Gör iordning brödet, gärna hembakat. Mosa avokadon och lägg underst, sedan det pocherade ägget och ringla lite olivoja över och slutligen salt och peppar och servera!! Perfekt för helgfrukosten. Njut!! Ciao Catharina | Prepare the bread, preferably with home made breadmash the avocado and put it on the bread, the poached egg and then drizzle some olive oil over and finish of with salt and pepper and serve!! Perfect weekend breakfast. Enjoy!! Ciao Catharina