Nu är skidträningen igång. | Now the training for ski season is on.

mabontomic.jpg

Hej, en grusig bild på mig efter dagens träning, men nu är vi igång för vinterns skidträning!! Skönt!! Lagom till att snön har fallit så vi kommer i rätt stämning, och få pröva benstyrkan i försäsongsbackarna. Kanske redan nästa vecka? Och om du funderar på eller kanske redan har bokat en skidsemestervecka kommande säsong, , då är det dags att börja träna nu. 

Hello, a rather bad selfie after today's workout, but now we are on for this winters ski training!! Nice!! And the snow that is already here is giving us the right feeling, and maybe we will try our strength next week in the pre-season ski slopes. And if you are thinking about a skiing holiday or have already booked on, then it is time to start with the workout! 

mabontomic.jpg

Planerar att köra styrketräning nästan varje dag med ett upplägg på core varje gång, nederdel och överdel av kroppen varannan. Fick ett program förra året då jag tog några PT-lektioner och jobbar mig nu uppåt i tyngder för att bli starkare. Om en månad får ni se resultatet på just styrketräningen. 

My day-to-day routine will be weight training; core every time and then lower resp upper body every second time. Got a program last year when I took some PT hours and will start with the recommended weights and work slowly to heavier. In a month I will let you know how it goes. 

mabontomic.jpg

För konditionen kör jag framförallt cykel. Tänkte kolla runt på nätet lite för olika program så att det blir resultat. Hade dock en bra dag i dag där jag körde på bra i 60 minuter.

Tänkte dela med mig av både styrketräningsövningar, cykelpass och musik till träningen. Intressant? Du får ta del av det nästa vecka. 

For the cardiovascular I will mainly work on the stationary bike. Will check a couple of different program on the Internet to get maximum result. And today I did 60 minutes.. 

Will share the exercises for the weight lifting as well as for the stationary bike including music. Interested? Well you will have it next week!!

mabontomic.jpg

Och kör nu en gång i veckan ett pass i just skidträning, första gången i tisdagskväll. Och japp, har träningsvärk idag. Skönt!!! Just denna klass håller på fram till jul, så nu gäller det att maxa. Mycket benböj men också sidoplanka, som jag aldrig har klarat av innan, men det gick nästan. Så målet är att klara sidoplanka och djupa benböj. Tänkte också dela med mig av några av dessa övningarna nästa vecka så ni kan köra lite själva.

För det är bra att träna innan man skall stå på skidor. Varför? Jo, dels för att förebygga skador och dels göra skidåkningen mycket roligare med att kunna åka bättre och längre. Så nu kör vi, eller hur? Vi ses! Kram Catharina

And I have also decided to take classes, with focus on ski training, first one was on Tuesday. Well, needless to say, I'm in pain today, but good pain. This class will go on until Christmas, so time to do the most of it. A lot of knee bending but also lateral abdominal plank position, which I have never been able to do, but this is now my goal; full set of lateral abdominal plank position and knee bending. Will also share some of these exercises next week. 

Because it is time to start! Why? Well, two main reasons; 1) avoid injuries and 2) have more fun i.e. be able to ski better and longer in the slopes. So let's go!! See you later! Ciao Catharina