Söndagschill & resminnen. | Sunday chill & travel memories.

Airline magazine and boarding card.

God eftermiddag! Idag har vi en riktig chill-söndag. Vi har förvisso varit och tränat en sväng, lugnt styrketräningspass, men i övrigt har vi inte gjort många knopp. Annat var det igår då vi jobbade i trädgården, körde en riktigt tuff styrekträningspass på 2 timmar och sedan spontanfest. Riktigt kul! Hela dagen bara liksom försvann. 

Good afternoon! Today we have a chill Sunday. We have been to the fitness studio, for a some easy weight training, but other then that we have not done a lot. Different from yesterday when we worked in the garden, did a 2 hour tough training and then went to a loooong dinner. Really nice!! And the whole day just disappeared. 

Beach treasures

Och här i alpbyn är det off-off-off season just nu och nästan inga ställen öppna. Vilket ju inte är så konstigt då det inte är några turister här och alla väntar och förbereder sig på säsongöppningen den 7 december. Så vår ursprungliga plan på att äta en lite lyxigare middag gick i stöpet och det blev en wienerschnitzel på Jagdhof Pizzeria. Enkelt och gottt! Sedan blev det lite drinkar på Paularei här i Flachau. 

And here in our little alp village it is off-off-off season right now so almost nothing is open (restaurants, bars etc). Which is rather normal since there are no tourists here and everyone is waiting and preparing for the season opening on the 7th of December. So our plan to have a nicer dinner fell apart due to the place we wanted to go to was closed but we finally had a wienerschnitzel at Jagdhof Pizzeria. Simple and good! And then drinks at Paularei here in Flachau. 

mabontomic.jpg

Har ju tidigare skrivit lite om att jag tycker om reseminnen och här ser ni vad vi fick med oss hem från Kenya. Och det som vi köpte stödjer den lokala befolkningen, vilket är bra!! 

Have written before that I like travel memories and here you can see what we bought and brought with us from Kenya. And nice to support the locals. 

mabontomic.jpg

Har lite pippi på fåglar :) Och de står nu lite överallt i vårt hus. 

I like birds so these came home with us! 

mabontomic.jpg

Har nog alltid haft underlägg under mattallrikar, både i tyg och i andra material. Och på Kenondo Kwetu hade de alltid dessa trätallrikar, vilket var så fint så köpte två stycken, och som vi nu använder varje dag. Köpte också handvävda servetter, som matchar porslinet fint. Och fina Shaker-servettringar från min resa med mina tjejer förra året till en Shaker-by i New Hampshire, USA , kolla här

Have always used place mats at home, both in different fabrics and in other material. At Kenondo Kwetu they had table mats in wood, which we bought two. And we are using them every day, together with hand woven napkins that we also bought there, six of them. And the black Shaker napkin rings from our trip to a Shaker Village in New Hampshire, USA, last year which I did with my two girls, is a match! 

mabontomic.jpg

Nu blir det snart en tidig middag. Maken har tillagat en gryta i ugnen, som har stått där i 4 timmar med pumpa, potatis och lök samt ekologisk kött från en lokal bonde. Sedan blir det ett varmt bad med tända ljus och en bok. Och läser nog några bloggar också Och maken vill ha pannkakor så gör nog det lite senare. Han vill ha dem riktigt tunna, och inte som våra svenska, men har lärt att göra dem riktigt riktigt tunna. Och han älskar sedan att äta dem med marmelad. Brukar dock säga att han äter marmelad med lite pannkaka, mao MYCKET marmelad.

Och just ja, kollar ni på tidningen som finns på alla flyg? Om inte, gör det! Oftast bra tips på resmål, restauranger, barer eller aktuella utställningar. Ibland river jag ut tipsen, ibland tar jag kort på tipsen och ibland tar jag hela tidningen. Och i tidningen ovan (första bilden) var just Diani Beach med som en av de vackraste i Kenya, och där var vi ju!! 

Med andra ord, en mysig söndag. Hoppas ni också har / har haft det mysigt!Vi ses! Ciao Catharina

Now it is soon time for an early dinner. My husband had made a stew in the oven, low temperature for close to 4 hours with pumpkin, potatoes, onion and ecological meat from a farmer close by. Then I will take a bath with candle lights and read a book. Will probably also ready some blogs. And husband wants to have pancakes later so will make them for him. He wants them thin thin, not the typcial Swedish one, but I have learned to make them rather perfect. He wants to eat them with marmalade, a lot!! I think that he eats marmalade with a bit of pancake... :)

And yes, almost forgot, do you read the airline in flight magazines? If not, please do! They are often rather good and gives good tips on where to travel, restaurants, bars och current exhibitions. Sometimes I tear out one or two pages, sometimes I take of photo of what is interesting and sometimes I take the whole magazine. And in the magazine above (first pic) they have listed Diani Beach as one of the most beautiful beaches in Kenya, and yes that is where we stayed!! 

So a really nice Sunday. Hope you have had / have it as well? See yo later! Ciao Catharina