Mjuk pepparkaka. | Soft Gingerbread Cake.

mabontomic.jpg

Hej, dags för fredagsmatinspiration igen. Idag blir det min mammas recept på mjuk pepparkaka. Perfekt julsmak och fin känsla inför tredje advent. Och precis som när jag var liten och har min mammas receptbok i min bokhylla, mysigt!! 

Hello, time for Friday food inspiration again. Today is a soft Gingerbread Cake with my mothers recipe. Perfect Christmas feeling for third of advent. And reminds me of my childhood and I keep my mothers recipe book in my bookshelf. 

mabontomic.jpg

Ingredienser | Ingredient

2 st ägg | 2 eggs

3 dl socker | 3 dl suger

3 dl vetemjöl | 3 dl flour

1,5 dl grädde | 1,5 dl cream

2 msk smält smör (ca 25 gr) | 2 tbs melted butter (ca 25 gr)

1 msk kanel | 1 tbs cinnamon

1 tsk bikarbonat | 1 tsp bicarbonat

1 tsk nejlikor | 1 tsp ground carnations

1/2 tsk ingefära | 1/2 tsp ground ginger

mabontomic.jpg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. | Put the oven on 175 degrees. Lubricate the mold and cover it with breadcrums. 

2. Vispa ägg och socker poröst. | Whip the eggs and suger porous. 

3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i äggblanding. Häll i grädde och det smälta smöret, rör ihop och häll ner i formen. | Mix all dry ingrediens and mix it with the egg mix. Pour in the cream and the melted butter, mix together and pour it in the mold. 

4. Grädda i ca 30 minuter eller tills provstickan blir torr. | Bake for approx 30 minutes or until the dippstick is dry. 

mabontomic.jpg

Idag har det blivit offpist skidåkning. Hårt arbete och ingen vacker syn, inte alls som när maken åker, men gjorde det i alla fall, och med all snö som kommer är det bara att köra. Denna säsongen ser ut att bli perfekt för att uppfylla en av mina bucketlist punkter, kolla här. Och kom en steg närmare, kanske kanske... Ha en riktigt skön fredag! Ciao Catharina

Today we have been skiing offpist. Hard work and not at all as beautiful as my husband is skiing, but I did it anyway. And it continues to snow so this winter seems to be perfect to make one of the goals on my winter Bucket List, see here. And reach one step closer, maybe maybe... Have a really nice Friday! Ciao Catharina