Surkål. | Sauerkraut.

mabontomic.jpg

Hej, alltså hur kan man gå från att tycka att något är nästan oätligt till att tycka att det är riktigt gott? Maken har alltid älskat surkål och det har väl tagit mig typ 10 år att ändra /vänja mig, och nu kan jag inte få nog. Vi köpte med oss surkål från Kroatien, och nu äter vi det nästan varje dag. Maken skivar den i lite mindre bitar och häller sedan lite olja över med lite paprikapulver som sista touch. Mums!!

Hi, how it is possible to go from not being able to eat something to actually really really like it? My husband have always loved sauerkraut but it has taken me about 10 years to change my mind, and now I can't get enough. We brought sauerkraut from Croatia, and we eat it almost every day now. We are cutting it up in small bit, pour some oil over it and then some paprika powder of it. Yummy!! 

mabontomic.jpg

Fem skäl att älska (eller bara äta) surkål!! | Five reason to love (or at least eat) sauerkraut!! 

1) Full av nyttiga vitaminer som C- & K-vitamin samt järn vilket bidrar till att öka energiproduktionen som därmed höjer ämnesomsättningen vilket bidrar till ökat blodcirkulation. | Full of healthy vitamins such as C & K-vitamin as well as iron which helps the energy production which in turns increases the metabolism which increases the blood circulation. 

2) Högt fiberinnehåll men ta det lite lugnt i början och låt magen vänja sig lite, hehe | High in fiber but take it easy in the beginning and let you stomach get use to the cabbage, hehe

3) Det höga fiberinnehållet bidrar också till att sänka kolesterolvärdena. | The high fiber content also helps to decrees the cholesterol.

4) Det finns massa mineral i surkålen som bl.a. motverkar benskörhet. | There are many minerals that f.ex. counteracts osteoporosis.

5) Sägs vara bra för att stävja ålderdom, så tjaa varför inte. Billigare än dyra krämer, hehe | It is suppose to antagonize old age, so yeah why not. Much much cheaper then expensive creams, hehe

Vi ses! Ciao Catharina

See you later! Ciao Catharina