Tacksamhet. | Gratitude.

FullSizeRender.jpg

Hej, annandag jul o slut på en fin och mysig julhelg! Och tänkte börja just idag med att skiva en tacksamhetstanke för varje dag och 30 dagar framåt! Ibland ser man ju inte skogen för alla träden. Och fick inspiration via bloggen wit + delight och kände att nu är det dags för mig att börja reflektera över mitt liv och visa tacksamhet över var jag är just nu i livet (på de dagar då livet trots allt känns tungt) samt för att kunna reflektera över vilka stigar jag skall välja framåt för att fortsätta må bra. 

Hi, Boxing Day and this Christmas has come to an end, and it was a very nice holiday! And will start today to write a gratitude journal for the next 30 days. Sometimes you just get busy and forget to reflect on the goodmthings in your life. I got the inspiration from the blog wit + delight and felt that this is the right thing to do for me right now. Both for my sad days to see what I really have and to reflect on which paths I should continue to walk. 

FullSizeRender.jpg

Och enligt forskare vid Harvard Medical School hjälper ”tacksamhet till för att få en att känna positiva känslor, utveckla goda erfarenheter, förbättra hälsan, handskas med motgångar o bygga starkare relationer”. Och denna appen, som är gratis, hjälper mig att fundera på livet o det jag är tacksam över just idag, både i det lilla o i det stora.

Så då är det väl inget att fundera på, eller hur? Häng på du med, vet ja!! Vi ses! Ciao Catharina

 

According to researchers at the Harvard Medical School, “Gratitude helps people feel more positive emotions, relish good experiences, improve their health, deal with adversity, and build strong relationships”. And this app, which is free, will help me to reflect over my life and what I’m grateful about today, both small and big things. 

So why don’t start you too? See you! Ciao Catharina