Motivation.

Godmorgon, det här med att hitta OCH behålla motivationen funderar jag mycket på just nu. I detta inlägget tänkter jag främst på min träning, men återkommer med mina funderingar kring motivation med att sent i livet bli egenföretagare. Har som jag skrev om här, alltid tränat. Och för mig har jag 1) antingen gått på superbra pass (alltid i grupp) där både instruktör och musik har varit på topp, 2) sprungit (alltid ensam) men där det alltid funnits massvis med olika träningsprogram för olika distanser såsom 10k, 21k och 30k och/eller kombinerat detta med 3) en motiverande PT (Robin som också var min kollega på jobbet). 

Good Morning, thinking rather much of finding and keeping the motivation at the moment. In this posting I will share my thoughts regards motivation and fitness, but will have another posting about motivation (and my thoughts) about pros and cons start working in your own company in a late stage of your career. I have always been active, read more about it here. And for me I have either 1) attended a class with a really good instructors with really really good music, 2) been running alone, but with tons of training programs available for different distances such as 10k, 21k and 30k and/or combined this with a 3) PT for building up muscles (a colleauge of mine, Robin, that was superduper).  

50b01a988a8ea0115e5858a2d66bf176.jpg

Och att gå på pass har varit superbra för mig då jag bara har kunnat koppla bort hjärnan (efter ofta långa och krävande arbetsdagar) och köra fullt ös för kroppen. Detta har jag genom åren gjort framförallt under vintern, och sedan från vår till höst, varit ute och sprungit i naturen för att få frisk luft och se vackra miljöer, med eller utan musik. Men sedan flera år har jag haft så stora problem med artros i ländryggen och ett fel med min högra höft, så varken kan eller få springa längre.

Och det var då min man kom på den fantastiska iden om att köpa cyklar åt oss. Så det senaste dryga året har jag spinnat på när jag varit i Stockholm på SATS och här nere i Flachau mountainbikat vår, sommar och höst.

And for me to attended classes have over the years been the best! I could just go to the class, disconnect the brain, and just go all in with my body and muscles. Have saved me with all long and very busy workdays and travel. This has been my main activity during the winter, and then the rest of the year I have been running outdoor, with or without music. It has been such a joy to be close to nature and fresh air. However, since a couple of years I have got artrosis as well as a dislocated hip, so I can't run anymore. 

And then my husband came up with the fantastic idea to buy us mountain bikes. So since a bit more than a year I have attended indoor cycle classes in Stockholm to build up the strength, and here in Flachau mountain biking outdoors from spring to autumn.  

f3b927e21e95df878bffd2ac6fe8cd1f.jpg

När vi mountainbikar ute är det inga problem att finna inspirationen eller motivation. Dels drar maken iväg mig och dels är naturen så fantastisk. Men har insett att jag också vill cykla inomhus nu på vintern (då jag inte kan springa och ej heller gå några längre sträckor) och inte bara slentrianmässig sitta på en cykel och trampa planlöst. Så har sökt med ljus och lykta efter information om olika träningsprogram för pass på en vanlig motionscykel, ensam på gymmet. Kanske någon av er har några tips? Både på träningsupplägg och bra musik!  

Och kolla här vilka roliga cykelkläder jag hittade på Pinterest, efter att idag ha letat efter ny musik. Vill ha!! Lägger dem på min önskelista!!

When we are outdoor cycling, there is no problem what so ever to find the inspiration or the motivation. Partly because my husband is very active and partly because the nature is so beautiful. But have now realized that to do indoor cycling, alone, is different and rather boring without a goal. And I also read that too many people is just sitting there pedaling without any real effort or goal, i.e. with any result. I have search the internet for information on how to make a good program, but it is not easy to find anything. Still need to continue to search. Maybe you have got any tips on where to find a good set of programs? 

However, while searching around I found these really nice biking clothes on Pinterest. Want them all!!! They will be on my wish list!! 

Håller på att göra en egen spellista på Spotify som heter Hard Core Indoor Cycling (vet fortfarande inte hur jag länkar Spotify här). Söker ni på mabontomic så hittar ni mig. Nedan kan ni lyssna på en av låtarna, och jag gillar ju techno, vilket ger rätt motivation på mina egenupplagda pass. 

Am making my own play list at Spotify that I have named Hard Core Indoor Cycling (I still don't know how to link Spotify here on my blog). But you can search mabontomic and you will find me. Below you can listen to one of the songs on the list, of course a techno, but it gives the right beat and is long, which is good. 

Och har också PT en gång i månaden för att bygga upp min core, med tanke på både artrosen och höftproblemet. Det har hjälpt jättemycket, och kan åka skidor, utan problem denna säsong.

And have PT once a month, that gives me advice on how to furhter stregthen my core, for both my artrosis and hip issue. It has helped a lot, and I can this season, ski without any problem.

hur jag behåller min motivation vad gäller träning har ändrats helt och hållet och nu håller jag den igång med 1) sällskap (= min man), 2) en gång i månaden gå till en PT och 3) hitta (letar ju fortfarande) träningsprogram som bygger upp min styrka och uthållighet och frams till jag har hittat det så 4) använder jag musik med olika bpm (beats per minute) som jag kan cykla efter och som motiverar mig. Och ja just det 5) regelbundenhet. Hur fungerar det för dig? På återhörande! Catharina

So how I motivate myself today is rather different from, let say a year or two ago. Today I do it with the following motivators; 1) Do it together (i.e with my husband), 2) once a month go to my PT, 3) find a good fitness program that both builds my strength and endurance (still looking) and 4) use music to keep the energy up with different bpm (beats per minute). And yes, of cource 5) regularity. How does it work for you? See you later! Ciao Catharina

All pics from Pinterst.