Fettisdagen. | Faschingdienstag.

bcc8e2e7fd61854315119df0ab3f1f2f.jpg

Hej på er!! Tisdag och inte vilken tisdag som helst utan karnevalstisdag, så det är party! Dock är varken jag och maken så mycket för att klä ut oss så vi myser hemma istället. 

Hello! Tuesday today and not an ordinary Tuesday! Today it is party in many places around Europe since it is Fasching / Carnival. But we are not so much for masquerades so we are staying at home. 

fd394357f64b13a6242bd91a1313ad94 (1).jpg

Istället längtar jag efter semlor! För hemma i Sverige är det ju fettisdagen idag!!! Men jag fick mitt semelbehov stillat i förra veckan när jag åt två vanliga semlor och två semelwraps, MUMS!!! Jag ÄLSKAR semlor och har alltid gjort. Fick semelförbud av barnmorskan när jag väntade Gaby då jag åt för många ( = gick upp för mycket i vikt), hehe. Ja, ni kanske undrar hur det då går med mitt nyårslöfte? Men det är ju så fiffigt att det innehöll en "semel-klausul", mao jag fick lov att äta semlor, haha. Fiffigt eller hur? Vi ses imorgon! Catharina

Instead I'm really longing for a "semla". Because in Sweden we have today not Fasching but "The Day of the Semla". However ate 4 when I was home last week, yiammy!!!! I really really LOVE semlor and have always done. Got retrictions (i.e. no more semlor) when I was pregnat with Gaby from the midwife, since I ate too many ( = got to fat), o dear... And you might wonder how the New Years Resolution is holding up due to the semlor. You might think not, but yes, still valid since I had a semlor clause in it (i.e. I could eat them without breaking the resolution)... Good thinking, right? See you tomorrow again! Ciao Catharina

Images from Pinterest!