Ordning på de små sakerna. | Order on the small things.

mabontomic.jpg

Hej, har ju städat en del det senaste halvåret, både inför visning & flytt i Stockholm och även här i Flachau, som jag inte haft tid med under alla år som jag flugit fram och tillbaka och varit överallt. Håller generellt sett iordning hemma men ibland rör jag till det ordentligt för en dag eller två, eller kanske tre, hehe..

Hello, have been cleaning a bit during the last six months; both in Stockholm for the move and then also here in Flachau where I have had very little time to do really arrange and clean over the years. In general I have rather good order at home, but sometimes it gets a bit messy for a day or two, or maybe three hehe..

Har sett lite tips här och där men fick idén att gå med i en 30 dagars utmaning med ett företag som heter Smpl, via bloggen Add Simplicity. Varje dag får man ett nytt tips och vad att göra och jag gjorde väl inte alla, men följande plockade jag med mig från utmaningen. 

Have seen tips here and there but got the idea to attend a 30 days challenge with a Swedish company called Smpl, through the blog Add Simplicity. Every day you get a new tip and what to do. I didn't do all things but got good tips and following things I have taken along. 

mabontomic.jpg

1. Sortera och städa kylskåpet regelbundet och torka rent när du ser fläckar. Organisera saker efter kategorier såsom mejeri, fisk, kött, grönsaker etc 

2. Identifiera ett minne, arv eller gåva som du sedan gör dig av med; sälj, ge bort eller släng. Har du svårt att göra dig av med saken, ta ett kort på det. - Denna tyckte jag var lite fånig först men kom på att den är jättebra! 

3. Skapa en plats för saker som "flyter omkring" hemma. Organisera dina saker utifrån hur du rör dig och försök att ha saker till hands där och när du behöver dem.

4. Gå igenom skorna i hallen och ställ undan dem som du inte använder. Tänk på att putsa / torka av dem. Spara gärna kartongen som du köper dem i. Ta ett kort på skorna, gärna polariod, och fäst på framsidan. Enkelt att stapla skokartongerna och enkelt att se vilka skor som du har satt undan. 

5. Skapa en plats i hallen där du förvarar nycklar, mynt, kreditkort, träningskort mm. Se dock till att ha det dolt; dels för att det skall se mindre rörigt ut och för att inte tjuvar skall kunna plocka saker direkt de kommer in i hallen. Har själv ett keramikfat i rött där vi samlar alla småsaker. Dessutom är det bra fengshui att något rött i hallen. 

6. Rensa bort tre kläder som du inte använder. Om de är för små och du sparar dem för att komma i dem, ge bort dem och belöna dig själv med nya när du har gått ner. Sälj dem via Sellpy. Hehe, innan jag läste detta så sparade jag en del saker (hmmm mer än en del...) för jag tror ju alltid att jag skall gå ner massa men ändrade mig helt när jag läste detta. Fick bra hjälp av mina döttrar, en rensade IRL och den andra var på Facetime från Burlington i USA...

7. Skapa en plats för viktiga papper och sortera undan dem (i en låda eller en pärm) när du har agerat på dem. Skaffa e-fakturor från dina leverantörer så slipper du pappersfakturor. Tänk på att spara räkningar och kvitton. 

mabontomic.jpg

1. Sort out the fridge on a regular basis and clean it directly when you see a spot. Organize things after categories such as dairy, fish, meat and vegetables etc

2. Identify a memory, heritage or a gift that you then get rid of; sell, give away or throw away. Difficult to get rid of it, take a photo and save the photo. - This I thought was a bit silly when I read it, but I have used this on quite a few things. 

3. Create a place for things that a "floating around" at home. Organize them in order on how you move and put them where you easiest can pick them up.  

4. Sort out the shoes in the hall and put those away that you don't use. Remember to clean them first. If you save the shoe boxes from when you buy the shoes it is really good to store the shoes. Easy to staple and if you also take a polariod photo and put on the box, then you will remember all that you have put away. 

5. Create a place in the hall where you keep you keys, coins, credit cards, fitness card etc Keep the place hidden both for secutiry for thiefs but also for keep things neat. 

6. Sort out three clothing that you don't use. If they are too small and you save them for when you loose weight, give them away and when you have lost the weight, reward yourself instead with buying new things. Hehe, before I got this tips I have saved rather a lot of clothes waiting for my thinner me but changed my opinion and threw out rather a lot. Got great help from my daughters, one in IRL in Stockholm and then other one on Facetime from Burlington i US...

7. Create a place for important papers and sort them (in a box or a file) when you have acted on them. Get e-invoices from your vendors, no papers to keep track off. Remember to save the documents and receipts. 

50755b503cc9587c03180995e43acdd2.jpg

Tror ni att detta kan hjälpa er med de små sakerna? Det hoppas jag. It will save you time... det lovar jag! Snart är det ju vårstädning nu när vårsolen tittar fram med sitt obarmhärtiga (men ach så härliga) ljus! Catharina

Did you get inspired to fix the small things? I hope so. It will save you time... I promise! Soon it is time for spring cleaning now with the springsun and its mercilessly (but ohh so wonderful) light! Ciao Catharina

All images from our apartment at Birger Jarlsgatan 65a, Stockholm, Sweden.