5 saker jag alltid gör när jag är i Stockholm. | 5 things I always do when in Stockholm.

Godmorgon, hoppas allt är bra med Er? Här är det ok, men saker fortsätter att gå lite åt fel håll för oss just nu, men ja ja, det kan vi ta en annan gång.

Tänkte i detta inlägget visa vad jag alltid gör när jag kommer hem till Stockholm. För det första står NK alltid på schemat. Om så bara för att köpa deras espressokaffe till min Pavoni. De har alltid, det jag är ute efter så jag har slutat att springa runt, och går hit. 

Good morning, I hope everything is well? Here things are ok, but we don't have a flow, at all, at the moment, anyway....

I thought that I in this posting will show you what I do when I'm in Stockholm. First of all, NK - the department store - is always on my list. If only to buy their espresso for my Pavoni machine. They always have what I want here, so no need to run around to other places. 

mabontomic.jpg

Oavsett var jag bott så har jag alltid haft fina promenadstråk i min närhet. Från Birger Jarlsgatan var det väl framförallt Hagaparken, Skeppsholmen / Kastellholmen och Djurgården som jag tog power walks, i sällskap eller ensam. Vackert med kombinationen av vatten och natur. 

I have always been lucky to live close to nice place for walking or running. From Birger Jarlsgatan I have mainly been visiting Hagaparken, Skeppsholmen / Kastellholmen and Djurgården for my power walks, with or without friends. Beautiful nature and always close to water. 

IMG_0318.JPG

Och naturligtvis måste jag ut och äta när jag är i stan. Både gamla favoriter men också pröva nya, som sist gång så blev det flera nya ställen, bl.a. Rutabaga. Mer om det i nästa inlägg. Men det gäller att vara ute i tid, och ALLTID boka bord. Helt galet poppis att gå ut och äta en bit mat. 

And of course I also need to go to one or two restaurants, while in town. Both old favorites as well as new ones need to be tested. Last time it was Rutabaga, among others. More about this in next posting. However, you NEED to be out in really really good time to reserve a table. That is a MUST!! It is so popular, no matter day of the week. 

IMG_7168.JPG

Och ännu mer naturligtvis måste jag ju hälsa på alla mina kompisar här. Är välsignad med att ha många kompisar både gamla och nya, tyvärr (?!) har det blivit så att jag träffar dem var och en på tu man hand, fördel att man då hinner prata massor, men nackdel att jag då inte hinner träffa så många som jag skulle vilja. 

And even more of course I need to see my friends as well! I'm blessed with a lot of friends, both really old and new ones... but have over the years got into the habit to see them one-by-one. The good thing is that you can really spend time together and talk about everything, the disadvantage is that I don't have time to see them all. 

IMG_7157.JPG

Och ni som följer mig på bloggen vet ju att jag tycker om att gå på museum. Vilket det blir är beroende på vilken utställning som pågår, men det är alltid något intressant på gång. Mina favoriter kommer i ett separat inlägg. Var på ABBA-museet på försommaren med några av mina gamla kollegor, numera vänner, och vi hade jättekul. Vi sjöng & dansade friskt, och det gick att spela in, så dagen därpå kunde vi se hur "duktiga" vi hade varit, hehe! 

Nu skall jag snart gå och träna, fixa lite till med en av mina mood boards samt fixa gästrummet då vi får besök en vecka av en av våra vänner från Sydafrika. Kul! Vi hörs! Catharina

And you who have followed me on the blog might know by now that I like to visit museums. Which ones depends on what is going on at the moment, but there is always something interesting. I will share my favourites in another posting. Visited the ABBA museum with some of my old colleauges, now friends, before I left the company, and we had a really good time!! We sang & danced, and it was partly recorded, so we could see it the next day, hehe! 

Now I'm soon of to the fitness studio, find the last images for one of the mood boards and arrange the guest room since we will have guest from South Africa, really nice! See you! Ciao Catharina