Mina 9 bästa restauranger i Stockholm. | My 9 favorite restaurants in Stockholm.

Hej, har idag varit ute i skidbacken med vår kompis Keith, från Sydafrika. Har inte åkt skidor på en vecka så det var kul att köra i backarna igen. De sista veckorna har det helt enkelt varit för mycket folk i backarna så inget kul att trängas och vänta. Men nu så blir det mycket skidåkning! 

Hello, have today been skiing, so nice! One of our friends from South Africa, Keith, is visitng us for a week. Haven't been skiing for a week since it has been too busy in the slopes, but now we will go skiing a lot!!!

mabontomic.jpg

Har de senaste kanske tre / fyra åren varit ute och ätit en hel del i Stockholm. Har hängt ihop med att det har kommit massa nya roliga restauranger, jobbat mycket, hinna träna och inte orkat laga mat / blivit försent så då har de faktiskt varit ett alternativ att äta ute regelbundet. Krogarna som jag nu tar upp är de som har blivit mina (& mina tjejers) favoriter, inte de billigaste, men värt pengarna. Och då vi har varit ute och ätit ofta så har vi, naturligtvis inte, druckit vin på vardagarna, och då blir ju notan betydligt lägre. Så här kommer de, utan inbördes ranking. 

Have the last three / fours years been out eating rather a lot on Stockholm. A combination of a lot of new interesting restaurants, working a lot, fitting in training and no desire to cook have resulted in a regular visits to restaurants, either with my girls or with friends. The restaurants that I'm mentioning in this post is my (&my girls) favorites, not the cheapest, but worth the money. And since we have been out a lot during the week, we have not always been drinking wine, ie. much cheaper. So here they are, without any ranking. 

mabontomic.jpg

Sushi Sho  - Detta är en Edomae Style restaurang, vilket innebär att man sitter vid en bardisk runt själva köket där sushin görs iordning,  med en meny och man kommer på en sittning, och alla serveras samtidigt. Detta är nog den godaste sushin som jag har ätit, utan att för konstiga och konstärliga smaker. - This is an Edomae Style restaurant, which means that you are sitting like in a bar, around the kitchen where the sushi is being prepared, with one meny and one seating and every one is being served at almost the same time. This is the absolutly best sushi I have ever eaten, without too strange or experimental tastes. 

IMG_0267.JPG

Shibumi - Ännu en japansk restaurang som jag blev tipsad om av min frisör Maria Sköld. Inte en sommarrestaurang då man kliver in i en anonym dörr och ner i en källare. Väl där får man fantastiskt god mat. Kul att kunna dela med den man är där med. - Another Japanese restaurant that I got a tips from my hair dresser. Not a summer restaurant since you enter in an anonymous door down in the basement. But when you start eating you think about nothing else then the food. Everything is soo good, and you can basically share every serving. 

mabontomic.jpg

Pizza Hatt - Ännu en trend för ett par år sedan i Stockholm och det var att starta lite hippa pizzerior. Vi prövade även flera av dessa, och den som vi föll för och har återkommit till flera gånger är denna. Inte så många att välja på men alla är sååå goda.  - Another trend a couple of years ago was to start a hipp pizzeria. We tried a fair number, but it was Pizza Hatt that kept up with the quality and good toppings that made us come back many times. 

6e88dc2325cbe14e8e0bb3e134374f8f.jpg

Phil's Burger - Hade vårt kontor inte långt från där de först öppnade på Söder Mälarstrand och vi var relativt ofta där i början. Så goda hamburgare och milkshakes, men nackedel att man inte kan boka bord.  - I worked close by to were they opened their first restaurant at Söder Mälarstrand and we went there rather a lot in the beginning. Really really good hamburgers and milkshakes. But disadvantages that you can't book a table and have to stand in a queue. 

YUC! - Det dök upp en ny typ av mexikanska restuaruanger för kanske två år sedan i Stockholm och vi prövade flera men denna höll standarden bäst, både utifrån maten och prisnivån. - A couple of years ago a new type of Mexican restaurants opened up in Stockholm and we tried a couple of them and this was the best both regards to the food and price level. 

mabontomic.jpg

Supper - Denna restaurang finns på två ställen i Stockholm men tror jag föredrar den på Norra Bantorget (Gården). Med Sydamerikansk touch. - This restaurant have two locations in Stockholm but I think I prefere the one at Norra Bantorget (Gården). With South American food. 

IMG_0164.JPG

Lydmar- Numera en klassiker och mysig restaurang där det känns som att man är hemma hos någon. Avslappnad miljö och naturligtvis god mat. - This is also a classic restaurant and it is really nice decorated since you get the feeling that you at someones home. Relaxing and of course good food! 

a540e1519fa068f676232982b4a3b342.jpg

Farang - Har supergoda drinkar och god mat med asiatisk prägel. Vi var här från första början, men då var rätterna alldeles för stora och de har nu anpassats till bättre storlekar. Bra vegetrariska alternativ. Dock är det inte billigt att gå hit. - Love the drinks here and really good food with asian infusion. We have been going here from the start, but then the servings were too big, now they are more normal. Good vegetarian alternativs. However, not a cheap place. 

397c731374024b29c3da45eb37028553.jpg

Sturehof - Ännu en klassiker i Stockholms restaurangvärld och det roliga är att den håller standarden år ut och år in. Tar gärna med våra utländska vänner hit då de har en svensk touch på menyn. För både lunch och middag samt After Work. - A classic restaurant in Stockholm that keeps up the standard year after year! Here I often bring my friends from abroad since they serve Swedish food. 

Taverna Brillo - Hit har vi gått i flera år. Också för After Work, tidiga familjemiddagar, frukostar och luncher. God mat och en miljö där det händer saker hela tiden. - We have gone here for a couple of years now. For all occations! Really relaxed restaurant with good food! 

mabontomic.jpg

Får tips om restauranger dels via bloggar, Allt om Stockholm, Rebecca Brage på Allt om Mat och även Nöjesguiden

Har ju också prövat massa andra restauranger, förutom de som jag skivit om ovan, och tänkte i ett kommande inlägg skriva om dessa. På återseende! Catharina

Are getting tips for restaurants from different blogs, the website Allt om Stockholm and also from one of their previous writers that have moved and is writing for Allt om Mat (a food magazine) as well as Nöjesguiden (all in Swedish unfortunately). 

Have also been to a lot of other restaurants, and will write about them in another posting. So stay tuned! Ciao Catharina

Images for Phil's Burger, Sturehof, Taverna Brillo, Farang and YUC are either from Pinterest or restaurants own website.