Ett glas citronvatten eller en gurkmejashot? | A glas of water with lemon juice or a turmeric shot?

mabontomic.jpg

Hej, hur börjar ni morgonen? Började under många år med en stark kopp kaffe, men tänkte bli lite nyttigare så började för några månader sedan med att dricka ett glas vatten med färskpressad, oftast ekologisk citron i. Blev inspirerad av bloggen Made by Mary. Tog lite tid att vänja kroppen, men nu känns det som ett måste. Gör det skillnad? Ärligt talat vet inte riktigt men det kan ju inte vara sämre än att börja med en start kopp kaffe. 

Hello, how are you starting you morning? For many years I did start it with a strong cup of coffee, but thought I could change it to a more healthy way; i.e. and since a couple of month I have been drinking a glas of water with freshly squeezed lemon juice, preferably organic. Got inspiration from the blog Made by Mary. Took a while to get use to it, but now it is a must! And the difference? Hmmm, not really sure, to be honest. But can't be worse than starting with a strong cup of coffee. 

mabontomic.jpg

Och ni som läst min blogg vet ju att jag är förtjust i Food Pharmacy bloggen. Och där skriver de om gurkmejashoten som ett fantastiskt sätt att börja dagen. Inte utifrån smak och konsistens men utifrån vad den gör med kroppen. Köpte ny färsk organisk gurkmeja idag (här nere finns det inga färska rötter) och har i en tesked gurkmeja i min morgonsmoothie (japp, som är baserad på min hemmagjorda kefir). Räcker det eller skall jag byta? Catharina

And you who have read my blog know that I love the Food Pharmacy blog. And they are really hot on the turmeric shoot. Not based on the taste and consistence but based on what it does to the body. Bought some new organic turmeric today (here they don't have any fresh roots) and put a teaspoon in my morning smoothie (and yes, of course based on my homemade kefir). Is this enough, or should I change? Ciao Catharina