Lagom.

mabontomic.jpg

Godmorgon, sitter och äter frukost innan dagens skidåkning. Får byta från mina tunna skidkläder som jag har haft den senaste månaden till mina tjockare då det är kallt här, brrr. Och tycker synd om småfåglarna som sitter och gömmer sig i vägrenar och som har svårt att hitta mat. Men vi matar dem så hoppas de hittar till våra små matställen runt huset, och inte utekatten eller mössen...

Good morning, sitting eating breakfast before time to go skiing. Have to change to my thicker skiing outfit since the thinner ones are too cold, brrr. And feel sorry for the birds! They are sitting and hiding in the trenches and have difficulties to find food. But we have put out food so hope they find it before the cats and the mices... 

mabontomic.jpg

Har nu stött på vid tre olika tillfällen de senaste veckorna att vårt fantastiska ord lagom är på väg att bli populärt även utomlands. Eller kanske bara i Tyskland? Tänkte på det första gången när jag såg det i marsnummret av tyska utgåvan av Elle och att lagom nu hade ersatt danska Hygge. Sedan hörde jag det på P1 kultur imorse samt läste bloggen My Scandinavian Home där bloggerskan (kan inte hitta hennes namn) just blivit intervjuad av en tysk tv-kanal om just ordet lagom och dess använding

And have now in a short time heard about the Swedish language most fantastic word; Lagom (not to much, not to little, just perfect). And it seems to take over the popularity from the Danish word Hygge. I saw it first time in the German edition of Elle, then I heard it on the Swedish radio this morning as well as saw on the blog My Scandinavian Home where the girls who blogs (can't find her name) was interview by a German TV-channel about the word lagom

DSC_5632_1192.JPG

Men inte är det en svensk livstilsfilosofi eller hur (artikeln ovan)? Det är bara ett helt perfekt ord!! Men kanske mer för alla födda tidigare än 70-talet, kanske 80-talet eller? 

I vilket fall som helst kul! Och nu har jag druckit lagom mycket kaffe så det är dags att sätta sig i bilen och åka till  Zauchensee för dagens skidåkning, som nog blir lagom mycket, lagom länge, hehe Catharina

But can't say that it is a Swedish life style philosophy (from the article above)! It is just a perfect word!!! But maybe more used by people born from the 70-ish and older, maybe 80-ish??

Anyway me like!! And now when I have been drinking "lagom" with coffe it is time to go to the car and go to Zauchensee for todays skiing, which will be "lagom" long and "lagom" hard, hehe Ciao Catharina