Mina pass på cykel inomhus. | My classes on indoor cycling.

upload.jpg

Hej, nu har jag kommit lite mer än halvvägs i #blogg100 och detta är inlägg #51 och det för mig funkat bra att blogga varje dag (förutom veckan vi var på begravning). Vad tycker ni? För mycket, för tunt eller bara bra? 

Som ni såg i mitt inlägg igår så har vintern kommit tillbaka så det gjorde ju inget att vi inte gjort iordning våra mountainbikes. Men övar upp min kondition, styrka och uthållighet på gymmet, som jag tidigare har skrivit om. 

Hello, I have now done 50 out of the 100 postings in the #blogg100 challenge and I think this is working well for me (well except for the week with the funeral). What do you think? Too much? Too little content or just fine? 

As you might have seen in my posting yesterday the winter have come back so not a problem that our mountain bikes were not ready. But working on my cardio, strength and stamina in the fitness studio in the meantime. 

upload.jpg

Jag kör en blanding av pass och lägger upp det utifrån hur många dagar vi är på gymmet. Men jag försöker alltid få följande pass; intervall, blandpass och ett långpass. Intervallpasset lägger jag upp som följer baserat på 45 minuter; 8 min uppvärmning, 3 min 90 rpm samt 4 min 65-70 rpm och därefter 2 min 90-150 rpm, 45 sekunders vila och 2 min 70-75 rpm med 45 sekunders vila och sedan så resten av passet och avslutar med 7 minuters nedvarvning. Blandpasset kör jag i 60 minuter och fart utifrån min låtlista på Spotify (där jag plockar låtar som inspirerar mig för dagen utifrån ork och humör) och kör längre tunga sekvenser blandat med kortare. Ligger just nu på 19-22 km. Och sedan långpasset på relativt tunga växlar, just nu i 90 minuter men tänker nästa vecka öka till 120 minuter. Ligger på 29-31 km. Inte så tokigt tycker jag. Eller vad tycker ni? Och det bästa av allt är jag inte har ont någon stans, tjaa förutom träningsvärk då förstås... 

I have a schedule based on how many times we go to the gym. But I always have the following set-ups; interval, mixed and distance classes. The Interval Class 45 minutes; 8 min warm up, 3 min 90 rpm and 4 min 65-70 rpm then 2 min 90-150 rpm, 45 sec rest and 2 min 70-75 rpm with 45 sec rest and then repeat. I finish with 7 min cool down. The Mixed Class is 60 minutes and based on my playlist on Spotify (where I pick and choose songs based on my mood and strength for the day) but more heavy on 55-65 rpm with some interval in between. In The Mixed Class I reach between 19-22 km. And then The Distance Class on 90 minutes right now, but will increase it to 120 minutes next week and this is also more on the heavy side, between 55 - 75 rpm and I normally do between 29-31 km on the 90 minutes. Have to get use to the mountains... Not to bad I think. Or what do you think? And the best of all is that it doesn't hurt anywhere, well not in the hip and the back anyway... 

Imorgon blir det skidåkning. Vi åker iväg till Zauchensee och åker då det skall bli fantastiskt väder imorgon; sol blå himmel och -10 grader högst upp och nypistat, tja kanske inte så tokigt att vintern är tillbaka, eller??? Detta är också en destination för våra mountainbikesturer. Ett tufft pass, men åhh så vacker. Vi ses! Catharina

Tomorrow we will go skiing. We are going to Zauchensee and the weather looks perfect; sun, blue sky and -10 degrees highest up, so maybe not to bad that the winter is back, or??? This place is also a favourite destination for our mountain bike tours. A challenging one, but with beautiful nature. See you tomorrow. Ciao Catharina