Poddar. | Podcasts.

mabontomic.jpg

Hej, idag har tiden rusat iväg. Har suttit och jobbat med inredningen till Gabys lägenhet. Vill ni se lite hur vi tänker så kolla gärna in Pinterest (älskar!!) och anslagstavlan Apartment Gaby. Längst ner i flödet är det mer inspirationsbilder och högre upp bilder på specifika möbler som vi nu kollar. Och när jag sitter och jobbar så här är det skönt att lyssna på något, förutom musik, som jag känner att jag får nog av när jag tränar nu. Nedan följer en lista på mina favoritpoddar just nu. 

Hello, today the time has flown away. Have been working with Gaby apartment and looking / searching / thinking about furniture. If you want to see our thoughts you can have a look at Pinterest (love it!!) and the pin board Apartment Gaby. Furthers down you see more of inspirational pics and further up now more specific furtnitures and lightings etc. And when I'm sitting working like this I like to listen to something, except music that I get enough of while training. Below you find a list of podcasts that I'm listening to at the moment. Unfortunately on two in English, and the ones in Swedish I will not translate, ok?

  • Staden av Dan Hallemar & Håkan Forsell - denna podd fick jag rekommenderad av min äldsta dotter Mimmi och är en podd om arkitektur- och stadsfrågor. Låter inte så kul, men är sååå intressant. De tar olika städer, både europeiska städer samt svenska städer, stora som små. 
  • En Mörk Historia av Carl Fridsjö - hittade jag av en slump. Två historier har berättats hittills; Fallet Lotta Rudholm och Domedagssekten Folkets Tempel. Den påminner om P3 Dokumentär men tar med frågor och analyser som hur kunde detta ske, samt placerar in oss i det historiska perspektivet. Hemska berättelse men verkligheten när den är som mest hänsynslös. 
  • Ronden - Tre läkare. Ett samtal. Ingen ordning med Christian Unge, Märit Halmin & Anders Ternhag - även denna podd rekommenderades av Mimmi. Intressanta ämnen om högt och lågt inom medicin. 
  • P3 Dokumentär - behöver väl inte så mycket presentation eller? Har hållt på i flera år och ger en heltäckande bild på händelser som präglat våra liv, både från igår och idag. Lyssna!!
  • Stil - egentligen inte podd då det är ett program på P1 men har också funnits i massa år och ger även detta program en heltäckande bild, men inte av ond bråd död, utan av mode och stilbildande personer; Fiorucci, George Best, Maria Carey mm mm Gå in, lyssna och lär!! 
  • Alex & Sigge - behöver väl ingen presentation heller? Dock två personer som är kul att lyssna på... 
  • The Black Tapes  av Alex Reagan - hmm börjar bli tjatigt men ännu en rekommendation från Mimmi. En fiktiv docudrama som är en riktig rysare och gjord så att den känns som om det är på riktig. Vilket det inte har gjort eller? 
  • S-Town by Brian Reed - började jag lyssna på förra helgen och är en ny podd som är gjord av de som skapade Serial. Har man varit i USA en hel del, som jag har, så känner man igen karaktärerna, hur de pratar, vad de gör, hur de tänker. Har lyssnat på två avsnitt, bara att fortsätta lyssna... 
  • samt att jag lyssnar till P1 till morgonkaffet varje morgon så jag är uppdaterad vad som händer hemma. 
mabontomic.jpg

Älskar ju ljudböcker men har tagit en paus i abonnemanget (Storytel är min favorit) dels för att läsa alla pappersböcker som jag har här i huset, och dels märker jag att det inte är socialt mot maken att ständigt gå med lurar i öronen och när han säger något så missar jag innehåll. Denna formen passade bättre när jag jobbade och var på resande fot.

Har letat runt lite efter nya poddar men det finns så många just nu där det är två personer som bara babblar, lite som att höra ett samtal på t-banan eller bussen och jag trodde att det berodde på att jag börjar bli gammal, hehe Men kollade med min yngsta dotter, 23 år snart, och hon höll med. Piuhh! Hoppas ni hitter någon som ni gillar ovan! Har ni några att rekommendera mig? Catharina

I love audio books but I have taken a break in the subscription because 1) I have a lot of paper books to read here in the house 2) it is not very polite to walk around with the head phones on with husband around 3) and when my husband says something I miss parts of the story. This was a really good way to keep up with my "reading" as well as using the time efficient while I was working and travelling before. 

Have been searching for new and interesting podcasts but there are so many (at least in Sweden) where there are two people just sitting chatting, like hearing a conversation on the underground or bus, a waste of time if you ask me. But maybe I'm getting old? But actually my youngest daughter, soon 23 years, thought the same, piuhhh! Not to many podcast recommendations in English above, sorry! Maybe you have one or two to recommend? Ciao Catharina