Worbis igen. | Worbis again.

Erfurt, Germany autumn 2016

Erfurt, Germany autumn 2016

Godmorgon, här är det massa snö, igen!! Det startade igår kväll och fortsätter fram till lördag. Vi skall idag åka till vår vänner i Worbis, som ligger mitt i Tyskland men mot öster. Det är dags att byta till sommardäck! (Japp, vi åker hit två gånger om året för att byta däck på bilen, men vi ser det mer som en tripp till våra vänner!!) Det är drygt 75 mil och i vanliga fall tar det ca 7 timmar men med snökaos och extra kontroll vid gränsen till Tyskland så får vi se hur lång tid det tar. Men vi har ingen brådska, och vi är vana att åka långa sträckor. Vi kommer att stanna hela långhelgen, fast här firas det ju inte Valborg men väl 1:a maj. Vi kommer att åka till både Erfurt (kika här på lite bilder från vårt besök i höstas) och Hannover så lite turer i omgivningen blir det vilket är kul! 

Good Morning, here it is a lot of snow, again!!! It started last night and will continue until Saturday. We are today off to our friends in Worbis, Germany. Worbis is in the middle of Germany towards east. It is time to change our tires to summer tires! (Yes, we go that far twice a year to change our tires, but we see it more like a trip to friends!) We have about 750 km and normally it takes around 7 hours but with the weather and the controls at the boarder to Germany we are not sure on how long it will take. But we are not in a hurry, and we are used to go for long rides together. We will stay the whole week-end since also 1st of May is a holiday here around. We will go to both Erfurt (here you can see pics from our visit in the autumn)  and Hannover, so nice to discover the surroundings. 

Flachau, 28th of April 2017 

Flachau, 28th of April 2017 

Flachau, 28th of april 2017

Flachau, 28th of april 2017

Flachau, 28th of april 2017 - my steps...

Flachau, 28th of april 2017 - my steps...

Hann med en PW på morgonen i snöfallet. Skönt att få röra på sig innan man skall sitta i bilen hela dagen. Bilden ovan är från i morse. Hade ett avsnitt av S-Town i lurarna. Så nu är det dags att packa bilen, göra lite gott espressokaffe i resemuggen och sätta sig i bilen. 

Went for a PW this morning in the snow. Cold and weat! But nice before sitting in the car the whole day. The picture above is from this morning. Listened to S-Town. Now it is time to pack the car, fill up my coffee mug and then hit the road. 

Och vi tänkte lyssna på Bob Dylans senaste album Triplicate. Maken ÄLSKAR Bob Dylan och "vi" har alltid spelat hans album när vi varit ute och rest men mest Hurricane and Desire, om och om och om och om igen... Så man har ju typ vant sig... Vi hörs! Catharina

And we will listen to Bob Dylan's latest album Triplicate. My husband LOVES him!!!! And "we" have always played his music while traveling but the earlier albums such as Hurricane and Desire, again and again and again and again... So I have sort of got used to it and to like it... See you tomorrow! Ciao Catharina