Träning när man är på resande fot. | How to manage your fitness routine while travelling.

My favourite path in Flachau, 2017

My favourite path in Flachau, 2017

Hej, har kommit igång bra med träningen, och naturligtvis har det hjälpt till att jag har varit hemma en längre tid, och kunnat få in en rutin, men också att vi är två, mao jag och maken går och tränar tillsammans. Har också ändrat / justerat min kost, och det känns bra att det visar sig på vågen OCH på kläderna. Men nu skall jag ut och resa lite, mer om det senare i veckan, och då gäller det att jag får till både träning och kost så att jag kan "hålla" min nya livstil igång. En liten utmaning! 

Hello, have now gotten into a good fitness routine, and of course it helps that I have been home for a while, which has helped me to create a procedure, but also that we are two, i.e. both me and my husband motivates each other both to go to the fitness as well as in the gym. Have also changed / adjusted my eating, and happy for the result that it shows both the scale AND the clothes. But it is soon time for some travel, more about it later next week, and then I need to keep up the good work. A challenge!

Me & Bojan, Zauchensee 2016

Me & Bojan, Zauchensee 2016

Me & Bojan, Zauchensee 2017

Me & Bojan, Zauchensee 2017

Två ord som kommer till mig är DISCIPLIN och MOTIVATION. Så funderar nu på hur jag skall lägga upp det!

Two words that I will need to focus on is DISCIPLINE and to keep the MOTIVATION going. So thinking about how to manage this...

Me at Flachauwinkl, 2016

Me at Flachauwinkl, 2016

Kosten - Startade ett Premium abonnemang på Lifesum första januari och appen har lärt mig vad jag äter för mycket av och för lite av och har hjälpt mig att justera vad och hur jag kan äta. Så för att ha koll på kalorierna kommer jag att använda Lifesum varje dag. Sedan tidigare vet jag att det ibland är svårt att äta nytttigt när man är ute och reser, och att planering är a och o för att lyckas. 

The food - started a premium subscription on Lifesum first of January this year and the app has helped me to see what I need to adjust when it comes to eating. Really good help! So in order to keep this under control, I will use this every day and after every meal. Since travelling before I know it is difficult to eat healthy when travelling and that you need to be planning and prepared in order to succeed. 

IMG_0669.JPG

Träningen - hmmm här måste jag se vad som fungerar och inte. Det bästa & enklaste vore ju att göra PW varje dag tillsammans med core- & styrkeövningar. Men vet inte hur min rygg klarar av både PW samt att gå och stå mycket. Mår ju sååå bra av att cykla men det är ju inte alltid så enkelt att ordna med en cykel, och inte heller för tuff träning. För styrketräning får jag disciplinera mig och köra dem innan frukost så att det blir av, satsar på 30 minuter per dag. Och lägger in det som en påminnelse i min digitala almancka. Tänk förut var det bara att snöra på sig joggingskorna och ge sig av för en tur, men det är ett minne blott pga artosen i ländryggen samt mina höftproblem. 

The fitness - hmmm here I need to see what will work and not. The best & easiest thing would be do to a PW every day together with core- & strength. But not sure if my back will be ok with both PW and on top of that walk and stand. The best thing would be to have a bike, but not sure if that is possible, need to check. And also, in traffic not really the hard core training. For the core & strength I just need to have the discipline to do them before breakfast, around 30 minutes every day. I will also put in a reminder in the google calendar to remind me. Thinking back how easy it was before when I just could put on my running shoes and go for a run, but not an option anymore with the arthtritis in my lower back and issues with my hip. 

IMG_0406.PNG
IMG_0407.PNG

Det blir inget valborgsfirande för mig / oss idag då man helt enkelt inte firar det här nere i Tyskland men en långpromenad, en grill i trädgården i solen och sedan musikal står på schemat. Mysigt! Catharina

Today we celebrate the Walpurgisnacht night in Sweden but since I'm in Germany this is an ordinary Sunday, but on the program we have a long walk, a grill in the garden and a musical in the evening. Nice!! Ciao Catharina

Screen shots on the exercises are from Career Girl Daily Blog.