Fredagsmys. | Friday & Cosy.

mabontomic.jpg

Godkväll, idag fick kossorna komma ut från en lång vinter i ladugården. De börjar nere hos oss några veckor, och vandrar sedan upp och stannar uppe i bergen fram tills hösten då de långsamt vandrar ner igen. För mig är det försommar när de kommer till oss, och de är ju våra närmaste grannar. 

Good Evening, today it was the day for the cows to come out from the barn. They start by our house, stay here for a couple of weeks and then they wander up the hills and stay there until autumn, and then they slowly walk down again. For me this is summer, and they are in fact our closest neighbors!! 

mabontomic.jpg

Gick ut och hälsade på dem och jag riktigt hörde hur de njöt av det gröna friska gräset, och då det är fredag idag och eftermiddags kom jag att tänka på fredagsmys. Blev också påmind av att Gaby, min dotter, skulle iväg och köpa lite fredagsmys... 

Went out to say hello and I heard how much they enjoyed the green lush grass, and since it was Friday and afternoon I came to think about the Swedish tradition "Fredagsmys". This is a tradition mainly when you have kids, on Friday evenings, with family and sometimes with friends and you buy crisps, cheese doodles, eat a Swedish version of tacos and the parents drink wine and you watch Let's dance or something together. The parents usually fall asleep after a glass or two. When my kids where young we always rented a VHS or later DVD in a store to watch. 

mabontomic.jpg

Idag har vi haft det jättemysigt och varit runt på flera ställen och promenerat, flera fina bilder. Ni får se dem imorgon. Och då blir det också premiärtur på min mountain bike. Jippiee! Vi ses, Catharina

Today was a really nice day and we have been visiting a couple of very nice places. I will show you tomorrow. And then it will be premier on my mountain bike. Yipieee!! See you then. Ciao Catharina

mabontomic.JPG