Broder & syster. | Brother & sister.

mabontomic.jpg

Hej, har märkt att det bara blir kvällsinlägg nu men ordningen skall nog vara återställd till helgen. Vi har besök av Bojans syster Marina och hennes son Tim i helgen. De bor i Ulm i Tyskland och kom med tåget idag. Vi har inte haft så mycket kontakt med henne och hennes familj de senaste åren, men i samband med att deras pappa blev sjuk och sedemera avled återknöt de/vi kontakten, och det är riktigt mysig! Ibland får man låta vänskapen ta en paus, även fast det är familj. Man kan inte tvinga sig på varandra och om man gör varandra illa, är det bäst att ta en paus. Att se glädjen hos min man och hans storasyster när de nu har att hittat tillbaka till varandra är fantastisk!!

Hello, have noticed that I only make posting late at night now but will go back to my normal schedule after the holiday. We have Bojans sister; Marina and her son Tim here this week-end. They live in Ulm, Germany and came with the train today. We haven't had that much contact with her and her family the last years, for various reasons, but when their father was ill and died, they found the way back to each other. And sometimes you have to let friendship rest / take a break, even if it is family. You can't force yourself together if it means that you hurt the other person, then it is better to take a break. To see the happiness and closeness between my husband and his big sister now is fantastic! 

mabontomic.jpg

Fördelen, för mig, med att ha gäster är att man fixar det där sista som kanske inte alltid blir gjort. Så idag har jag farit runt i huset och sommarpysslat. Min drejade skål från Tortus workshop blev en fin plats för våra fjärrkontroller. 

The good thing, for me, to have guests is that I fix things that normally just is on my to-do-list. So today I have been fixing and changed things to get it ready for the summer. My pot from the Tortus workshop is perfect for various remote controls. 

mabontomic.jpg

Investerade i nya filtar till våra soffor på Slettvoll, när jag var hemma i Stockholm. Det blev tre stycken fina från Elvang, Danmark. Så nöjd! 

Invested in new blankets to our sofas from Slettvoll, when in Stockholm. I got three really nice from Elvang, Denmark. So happy!! 

mabontomic.jpg

Vårt hus är arkitektriktat och överallt ser man igenom huset och naturen är närvarande överallt. Här ser ni vår hall & entre, där jag har dekorerat med hjärtan som jag gjort av porslinslera i tre mobiler. 

Our house is architect-designed and everywhere you can see the nature through the house through windows. Here you see our hallway and entree, where I have decorated the windows with hearts in mobile, which I have made from China clay. 

mabontomic.jpg

Här ser ni hallen från trappan upp från nedervåningen. 

And here you see the hallway from our staircase, which leads down to the ground floor. 

mabontomic.jpg

Köpte lite kryddväxter och tänkte få dem att överleva i sommar. Hittade krukor i garaget, som är från mitt hus på Edviksvägen i Danderyd, som jag sålde 2006. Ibland är det bra att spara saker. 

Bought some herbs the other day and will try to grow them this summer. Found the pots in the garage, and realised that these is from my house at Edviksvägen in Danderyd, which I sold in 2006. Sometimes is good to save things. 

mabontomic.jpg

Vi har tre magnoliaträd på tomten som jag INTE får röra, men kunde inte låta bli att klippa en kvist idag till min fina daggvas från Svenskt Tenn.

Här skall det bli toppenväder hela helgen så vi planerar lite vandring, grillning, premiärtur på min mountainbike och kanske lite fiske och allmänt mys. Ha en bra helg! Catharina

We have three magnolia trees in our garden which my husband have told me NOT to touch, but today I couldn't resist taking one small branch for my lovely vase. 

The week-end will give us superduper weather so we are planning some walks, grilling, premier on the mountainbikes and maybe some fishing and some relaxing. Have a really good long week-end! Ciao Catharina