Våra balkonglådor. | Our flower pots.

mabontomic.jpg

Hej, idag har det varit arbete i trädgården. Vi åkte till en trädgårdsmarknad strax utanför Salzburg och köpte en 60 pelargonier. Hade ju tänkt mig vita och ljusrosa...

Hello, today we have been working in the garden. We went to a market garden close to Salzburg and bought 60 geraniums, and some greens. Had planned to buy white and light pink...

mabontomic.jpg

...men det blev två olika rosa istället. Lite mer färg! De vita som ni ser skymta kommer att stå vid vår entre. Vi valde hängpelargonier, vilket jag tror blir fint på våra balkonger, och på våra stugor. 

...but I went with two different pinks instead. A bit more colour. The white geranimus that you can see in the background is for a flower pot that we stand in front of the house. We choose hang geraniums, which I think will look really nice on our balconies, as well as in our Chalets. 

mabontomic.jpg

Vi fick hjälp av våra vänner Claudia och Herbert, riktiga trädgårdsexperter.

We got help from our friends Claudia and Herbert, real garden experts. 

mabontomic.jpg

Vilket gjorde att arbetet med att plantera de 15 balkonglådorna gick smidigt. 

And this really made the work easy with the 15 flower pots. 

mabontomic.jpg

Här ser ni ovan balkongen som vi har i vårt sovrum. Det ser lite klent ut ljust nu men de skall växa till sig och de behöver lite plats. Bakom huset skymtar ni skidbacken, numera kohagen, och snart kommer kossorna. 

Here you see the balcony that we have in our bedroom, the flowers do not look that impressive now but they need some space to grow. Behind the house you see the ski slope, or the pasture for the cows. 

mabontomic.jpg

Och här är min myshörna med våra nyplanterade pelargonier. Vi har morgonsol så här är det mysigt att sitta på morgonen, samt att fånga solen på kvällskvisten med en eftermiddagsdrink. Just nu har vi en grill / eld där men den skall vi flytta på och så får jag sätta dit mina trädgårdsmöbler. 

And here is my favorite places with the newly planted flowers. We have morning sun so here it is so nice to sit and drink coffee in the mornings, and to get the last sun in the evening with an afternoon drink. Right now we have a grill /outdoor fire here but we will move it this week-end and then I will put my garden chairs there. 

Vi hoppas att om en månad eller så, att våra pelargonier skall se ut så här! Och vi får hoppas att det inte blir något hagel, som inte är helt ovanligt här nere, som förstör våra fina blommor. Ni får se hur de växer under sommaren. Nu har jag pyssel varje dag, mysigt! Och vem vet, jag kanske tar med mig några Mårbacka pelagonier till nästa år så blir det lite mer svenskt här nere. Vi ses! Catharina

We hope to get this result in a month or two! And we also hope that there are no hail storms, which is not that uncommon down here, that could destroy our flowers. I will show you how they grow over the summer. Now I have work to do every day, nice! And maybe I will bring with me some Mårbacka geraniums for next year, a piece of Sweden in Austria. See you! Ciao Catharina