Hemma igen. | Back home.

mabontomic.jpg

Godkväll, nu är jag hemma i Flachau igen. Mörkret sänker sig, det åskar och luktar gödsel från åkrar och ängar. Precis som jag vill ha det! 

Good Evening, now I'm back home. It's soon dark here and we have a thunderstorm above us and the smell from dung is all over the place. Just the way I like it!! 

mabontomic.JPG

Flög till München och tog tåget därifrån till Bischofshofen, en liten stad i närheten. Där blev jag hämtad av maken. Smidig resa och den gick fort med tidningar från Readly (en tjänst som SAS bjuder på i samband med flygning och perfekt när man kommer ihåg att ladda ner en bunt tidningar), poddar och nedladdade avsnitt på Netflix som tidsfördriv. Trippen tar 2 + 3 timmar med flyg och tåg, och lite väntetider i båda ändarna. Jag bestämde för länge sedan att jag inte skall vara tidsoptimist när jag är ute och reser, så ger mig god tid. Lugnare och faktiskt med njutbart. 

Flew to Munich and then I took the train to Bischofshofen, a village close to us. There my husband picked me up. Really a no-brainer trip. And with magazines from Readly ( a service that SAS offers when you fly with them and perfect when you remember to download beforehand), pods in my ears and a couple of downloaded episodes of series on Netflix, the time passed by quick. In total it takes 2 + 3 hours with some time waiting before and after. I decided many years ago that I shall not be a time optimist while travelling, so I always have time on my side. Much less stressful and actually also enjoyable. 

IMG_1021.JPG

Och hemma på köksbordet stod ett fång vackra blommor och detta kortet. Lite gulligt eller hur? 

And at home on the kitchen table a beautiful bouquet waited for me together with this card. Sweet, right? 

IMG_1022.PNG

Åska är vanligt här i alperna, speciellt på kvällar under vår, sommar och höst. Kall luft från bergstopparna möter varm luft från dalarna. Luften blir så frisk och gräset grönt. Snart kommer våra grannar ut också, alltså kossorna. Allt är lite försenat pga kall vår men nu hoppas vi att värmen snart skall komma. Imorgon skall vi åka till Salzburg för att köpa balkongblommor. Hoppas jag hittar de färger på pelagonier som jag vill ha. Vi ses imorgon kväll igen, eller hur? Inte helt otipat blir det då bilder på blommor och balkonlådor. Catharina

Thunderstorms are common in the Alps, especially in the evening during spring, summer and autumn. Cold air from the mountains meets warm air from the valleys. But afterwards the air is so fresh and the grass is green. Soon our neighbours will come, i.e. the cows. Everything is delayed due to the cold spring, but hopefully the warm weather arrive soon. Tomorrow we will go to Salzburg to buy flower for our flower pots for our balconies. I hope they have the colours on the geraniums that I want. See you tomorrow evening again, right? And as you might guess it will be a posting about the flowers. Ciao Catharina